2020. szeptember 20., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / A kormány 13 milliárdot adott élmény-sütőüzemre és csiszológép-gyárra

A kormány 13 milliárdot adott élmény-sütőüzemre és csiszológép-gyárra

A kormány 6,75 milliárd forint 6,75 milliárd forint támogatást adott a Lipóti Tóth és Társai Zrt-nek egy hatvani sütőipari üzem létrehozására, a támogatási szerződést február 26-án írták alá – derül ki a Pénzügyminisztérium által közzétett adatokból. Az év elején jelentős, 5,3 milliárd forint támogatást kapott még az MP Widenta Kft. abrazív szerszámok gyártására irányuló beruházására, illetve 15 milliárd jutott a kecskeméti önkormányzatnak a Kecskemét Városfejlesztési Alap létrehozására és tőkeemelésére.

A Lipóti Tóth és Társa Zrt.-t a Lipóti pékségek alapítója, Tóth József Péter gründolta, és nem mást vett maga mellé tulajdonostársnak, mint Tiborcz István gyakori üzlettársát, Paár Attilát. A két üzletember egyaránt Győrhöz kötődik, a megyei milliárdosok listáján már 2010-ben mindketten szerepeltek, csakhogy míg akkor Tóth és Paár vagyonát egyaránt 3 milliárd forintra becsülték, addig ma már Paár az ország 29. leggazdagabb embere 43 milliárdos vagyonnal, Tóthét viszont csak 6-8 milliárd közé taksálják.

A cég fióktelepe alapján az is kiderül, hogy a befektetők új gyár és logisztikai központ létrehozására készülnek a hatvani ipari parkban, ahol a tervek szerint 50 ezer négyzetméteren alakítják ki a Lipóti Pékség Sütőüzem és Élményközpontot.

© A beruházás előzetes vizsgálati dokumentációja

Az MP Widenta az MPF-csoport tagja. Az 1938-ban alapított gyárat a rendszerváltás után egy német üzletember privatizálta, majd később az MPF-csoporthoz került ami teljesen modernizálta a vállalat gépparkját. Saját állítása szerint több jelentős beruházás után jelenleg a Widenta Kelet-Közép-Európa legnagyobb, és Európa harmadik legnagyobb csiszolószerszám és vágókorong gyártója.

A Kecskemét Városfejlesztési Alap a Kecskemét Fejlődéséért Alap kettébontásával jött létre, a másik fél neve Kecskeméti Vállalkozásfejlesztési Alap. Utóbbi 10 milliárdból segíti a jövőben a kis-és középvállalkozásokat, előbbi pedig 15 milliárdból támogatja az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok felújítását, az új hasznosítási koncepciók bevezetését, illetve az önkormányzati tulajdonú cégek beruházásait.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200331_A_kormany_13_milliardot_adott_elmenysutouzemre_es_csiszologyarra#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A beruházó szerint csak egy hangos kisebbség tiltakozik a tatai luxusszálló ellen

A beruházó szerint csak egy hangos kisebbség tiltakozik a tatai luxusszálló ellen

Július 11-re tüntetést szerveztek a tataiak a helyi polgármesteri hivatal elé, hogy tiltakozzanak az Öreg-tó …