2023. május 31., szerdaMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Zsiday Viktor szerint kellemetlen meglepetés vár a gazdagokra Magyarországon

Hirdetés

Zsiday Viktor szerint kellemetlen meglepetés vár a gazdagokra Magyarországon

Zsiday Viktor közgazdász a magyar gazdaságra nézett, és a túlstimuláltság tankönyvszerű példáját látja kibontakozni a ciklus végén.

Az infláció felrobban, ami miatt a lakossági reáljövedelmek negatívak lesznek, emiatt a lakossági fogyasztás összeomlik, ami »váratlanul« nagy gazdasági lassulást okoz.

– fogalmazott a közgazdász elemzésében. Megjegyezte, hogy a kormányzat az előző évek túlzott gazdasági stimulálása miatt nem képes segíteni, mivel nincs elég tartalék.

Hirdetés

Zsiday szerint a költségvetési megszorítások alkalmazása tovább súlyosbítja a helyzetet, mivel ezek az intézkedések gyakran további lassulást eredményeznek. Rámutat arra is, hogy a jelenlegi gazdasági lassulás következtében az adóbevételek alacsonyak lesznek, ami további adóemelést vagy kiadáscsökkentést, esetleg eladósodást tesz szükségessé. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/26/zsiday-viktor-gdp-koltsegvetes-allamhaztartas-inflacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A változás éve: tekert a csapokon Európa, dobta az orosz gázt

A változás éve: tekert a csapokon Európa, dobta az orosz gázt

Az Európai Unió belföldi földgázkereslete 13,2 százalékkal csökkent 2022-ben az azt megelőző évhez képest – írja elemzésében …