2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Zöldterületen parkolás – negatív következmények

Hirdetés

Zöldterületen parkolás – negatív következmények

Szinte minden olyan esetben, ahol ügyfelünket bírság megfizetésére kötelezték, zöld területen történő parkolás miatt, egyöntetű az a felvetés, hogy az egy murvás, saras terület volt, tehát biztos, hogy a kiszabott bírság jogellenes.

A másik érv általában az szokott lenni, hogy a KRESZ nem is tartalmaz erre konkrét szabályt, tehát mindez egy légből kapott marasztalás. Összefoglalva, sokszor kapunk felháborodott megkereséseket, azzal kapcsolatosan, hogy bár az érintett sofőr nem is zöld területen, hanem egy földes, gazos szakaszon parkolt, mégis bírságot kapott. Ezért logikusan felmerül a kérdés, hogy: vajon mi ennek az oka?

Aki, pedig ezt igazoltan megszegi, közigazgatási bírság megfizetésével tartozik helytállni. Ennek mértékét maga a rendelet határozza meg. Tipikusan ezek a bírságok nem szabálysértési, hanem közigazgatási bírságnak minősülnek és közigazgatási eljárás keretében kerülnek megállapításra.

Ennek egyúttal az is a következménye, hogy amennyiben a rendelet eleve – objektív felelősség alapján – az üzembentartót rendeli marasztalni, akkor az érintett legfeljebb akkor fog tudni mentesülni a helyállás alól, amennyiben nem bizonyítható, tehát vitatható az önkormányzati, helyi rendeletben megnevezett szabály megszegése.

Hirdetés

Hogy mi a legjobb megoldás ennek elkerülésére? Célszerű vagy a KRESZ-nek megfelelő módon, vagy erre kijelölt helyen, esetleg magánparkolóban parkolni.

Forrás:
https://www.origo.hu/jog/20221118-origo-jog-das-jogszerviz-zoldterulet-parkolas-onkormanyzat-rendelet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha durva lesz a béremelés, tartós marad a magas infláció

Ha durva lesz a béremelés, tartós marad a magas infláció

A KSH adatai szerint az idei év első kilenc hónapjában a bruttó átlagkereset 503 600 …