2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Zalaegerszegen mondott beszédet Palkovics László

Hirdetés

Zalaegerszegen mondott beszédet Palkovics László

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn jelentette be, hogy Palkovics László lemondásával megszűnik a Technológiai és Ipari Minisztérium, melynek feladatait szétosztják több miniszter között. Palkovicsnak már megvan az új munkahelye is. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden, Brüsszelben elmondta: a kormány szerkezeti átalakítása új lehetőségeket kínál tárcája számára, ezért a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül, a társaság vezérigazgatója pedig Palkovics László lesz.

Szerdán Zalaegerszegen járt

Palkovics László szerdán Zalaegerszegen jelent meg, ahol a kormány képviseletében szólalt meg az osztrák autóipari fejlesztőcég, az AVL által a ZalaZONE tesztpálya mellett létesített járműtechnikai központ avatásán.

A távozó technológiai és ipari miniszter elmondta: a hazai járműipar fejlődését jól mutatja, hogy az előző évtizedben hozzávetőleg háromezer, jelenleg pedig több mint tízezer fejlesztőmérnök és kutató dolgozik ezen a területen. Az új központ 150 mérnök és tesztpilóta elhelyezésére, illetve egyszerre 50 jármű felkészítésére ad lehetőséget.

Palkovics László felidézte, hogy a magyarországi iparfejlesztés terén a kezdetektől az volt a cél, hogy az ipar high-tech, zöld és magyar legyen, amihez a kormány megtette a szükséges gazdasági, szabályozási lépéseket, illetve gondoskodott a beruházások támogatásáról, valamint a kutatás-fejlesztési és oktatási háttér megerősítéséről.

Hirdetés

Ezek eredményeként a Covid-járvány előtt már „kifejezetten robosztus volt” az ipar erősödése, majd a járványt követően igen gyorsan megindult a növekedés.

A 2021-es 7,1 százalékos, jelentős bővülés után az idén a második negyedévben 6,5 százalékos volt a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/16/autoipar-kutatas-fejlesztes-palkovics-laszlo-iparfejlesztes-gazdasagi-novekedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha durva lesz a béremelés, tartós marad a magas infláció

Ha durva lesz a béremelés, tartós marad a magas infláció

A KSH adatai szerint az idei év első kilenc hónapjában a bruttó átlagkereset 503 600 …