2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Von der Leyen: Magyarország egy óriási ajándékot adott az EU-nak, Karikó Katalint

Hirdetés

Von der Leyen: Magyarország egy óriási ajándékot adott az EU-nak, Karikó Katalint

Sikertörténet volt az, hogy 2004. május 1-jén tíz új taggal bővült az Európai Unió – mondta Ursula von der Leyen egy brüsszeli beszélgetésen, amelyen a Népszava is részt vett. A lap szerint az Európai Bizottság elnöke arról beszélt, hogy az unió legnagyobb bővítése nagy lökést adott az európai gazdaságnak, a tíz új tagállamban azóta a felére csökkent a munkanélküliség, ráadásul az egész EU sokat tanult abból a „keserű tapasztalatból”, amelyeket Közép-Európa szerzett a Szovjetunióról.

Arra a kérdésre, hogy Magyarországot vajon felvennék-e az EU-ba, ha ma szeretne csatlakozni, von der Leyen udvarias kitérő választ adott: ebben az esetben ugyanaz a folyamat várna Magyarországra, mint minden csatlakozni vágyóra – de azért kiemelte, hogy megvizsgálnák azt is, hogy megfelel-e az ország a jogállamiság és stabil igazságszolgáltatási rendszer mellett a korrupciómentes közélet követelményének is.

Azt is hozzátette: Magyarország óriási ajándékot adott az EU-nak és az egész emberiségnek Karikó Katalin személyében. Ezt pedig nagyon meg kell becsülnünk.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240427_von-der-leyen-magyarorszag-egy-oriasi-ajandekot-adott-az-eu-nak-kariko-katalint#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …