2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Vizsgálat indult a Jófogás és a Használtautó.hu üzemeltetője ellen

Hirdetés

Vizsgálat indult a Jófogás és a Használtautó.hu üzemeltetője ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a hazai gépjárműhirdetési piac egyik legjelentősebb szereplőjével, a Használtautó.hu és a Jófogás online apróhirdetési weboldalakat üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary Kft.-vel szemben gazdasági fölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH azért folytatja a vizsgálatot, mert az üzemeltető által kialakított kedvezményrendszer és szolgáltatások alkalmasak lehetnek a versenytársak kiszorítására az autókereskedők számára.

A nemzeti versenyhatóság helyszíni kutatást is tartott a vállalkozás székhelyén, de az autókereskedők online hirdetésekkel kapcsolatos tapasztalatait is felméri, és a napokban jelentős számú gépjármű-kereskedőt keres meg, hogy kiértékelje a kedvezményrendszerrel kapcsolatos tapasztalatokat.

A kevesebb versenytárs a fogyasztók számára is hátrányos lehet, mivel a piac szereplői így kevésbé érdekeltek az alacsonyabb árak alkalmazásában és szolgáltatásaik fejlesztésében.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/14/vizsgalat-indult-a-jofogas-es-a-hasznaltauto.hu-uzemeltetoje-ellen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Százezreket spórolhat, aki előrehozza a személyikölcsön-felvételt

Százezreket spórolhat, aki előrehozza a személyikölcsön-felvételt

Az év elejével véget ért a kegyelmi állapot a személyi kölcsönök piacán. A bankok a …