2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Vissza kell hozni a lakásfelújítási támogatást

Hirdetés

Vissza kell hozni a lakásfelújítási támogatást

Hatékonysági ráncfelvarrásra szorul a hazai építőipar. Ezért az ágazat utolsó szereplőiként az építőanyag-kereskedők is széket kaptak az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szövetsége) kerekasztalánál. A szövetség égisze alatt ugyanis megalakult a Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozat „az építőipar hatékonyságának javítása, a hazai építőanyag-kereskedelem bővülésének, modernizációjának elősegítése érdekében”.

Az alapító tagok által képviselt magyar tulajdonú vállalkozások részesedése a hazai építőanyag-kereskedelmi piacon nagyságrendileg 40 százalékos. Csaknem ezer klasszikus építőanyag-kereskedelmi vállalkozás működik Magyarországon, ezek jelentős része családi alapokon nyugvó magyar tulajdonú kis- és középvállalat (kkv). Ezekben a kereskedésekben megközelítőleg 30 ezer munkavállaló dolgozik. Az egyéb, áttételesen építőanyagot forgalmazó (festék, burkolat, vasáru, barkácsáru) szakkereskedéseket is figyelembe véve az értékesítési pontok száma több ezerre tehető.

„Az építőanyag-kereskedelem további fejlődése, a kereskedelemben tevékenykedő munkatársak szakmai képzése, az értékesítési pontok infrastruktúráinak fejlesztése, a digitalizáció, a termékválaszték és a szolgáltatások bővítése, valamint a logisztikai ellátási lánc hatékonyságának növelése tartoznak a szakma legfontosabb kihívásai közé” – jelezte az ÉVOSZ, amelynek elnöke az Indexnek úgy fogalmazott: az építőanyag-kereskedők csatlakozásával az építésgazdasági értéklánc valamennyi szereplőjének képviselete helyet kap a szövetségen belül – mondta Koji László. (Az építőanyag-gyártóknak már három éve van tagozatuk az ÉVOSZ-on belül.)

Az építőanyag-kereskedelmi tagozat elnökének Juhász Attilát, az ÚJ Ház Építőanyag Nagykereskedelmi Zrt. elnökét választották. Az elnökség tagja még Kis Sándor, a HUF-BAU Csoport Kft. ügyvezető igazgatója, Vitális Attila, az Alföld Tüzép Hálózat Kft. ügyvezetője, valamint Parrag Roland, a Duna Hungária Zrt. cégvezetője.

Hirdetés

Végre hallathatják a szavukat

A tagozat létrejöttét az építőipar, azon belül az építőanyag-piac negatív helyzete indikálta, de az sem elhanyagolható szempont, hogy a közel 30 ezer embert foglalkoztató építőanyag-kereskedelmi szegmensnek nem volt kellő képviselete az ágazaton belül

– mondta az Indexnek Juhász Attila, a tagozat elnöke, aki szintén a megalakulás apropójaként említette a készülő építési törvényt, amely Lázár János építési és közlekedési miniszter megfogalmazása szerint „32 év után új keretet teremt az építőipar és építésgazdaság számára”.

„Év elején felvetődött annak a lehetősége, hogy az építőanyag-kereskedelem egy nemzeti tüzép égisze alatt központosul. Mivel – az építési törvényhez hasonlóan – ez is rendkívül jelentős mértékben érint minket, szerettük volna egy hivatalos érdekvédelmi társulás útján jelezni, hogy itt vagyunk, és van releváns szakmai véleményünk a szegmenst érintő kérdésekről” – tette hozzá Juhász Attila.

Megszűnt a hiány, konszolidálódtak az árak

Az újonnan megalakult tagozatnak az érdekérvényesítésen kívül lesz is feladata bőven, hiszen az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/26/epitoipar-epitoanyag-epitoanyagarak-evosz-magyar-epitoanyag-kereskedelmi-tagozat-juhasz-attila/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyat lépett az Apple, amire a történetében még nem volt példa

Olyat lépett az Apple, amire a történetében még nem volt példa

Az Apple-részvény a délutáni kereskedésben 1,8 százalékkal emelkedett, és 184,36 dollárig jutott, amivel megdöntötte a …