2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Világszerte hatalmas a felháborodás egy kegyetlen orvvadász házaspár miatt

Hirdetés

Világszerte hatalmas a felháborodás egy kegyetlen orvvadász házaspár miatt

Tömeges felháborodást vont maga után, hogy a – sokak szerint – beteges elméjű házaspár elkerülte a börtönt, annak ellenére, hogy Amerika egyik legnagyobb orvvadász-körének a tagjai. Josh Bowmartot (32) és feleségét, Sarah-t (33) a pénzbüntetés mellett, három év próbaidőre és 40 óra közmunkára ítélték.

A pár egy olyan orvvadász-csoport tagja, akiket azzal vádolnak, hogy 2015 szeptembere és 2017 novembere között több tucat illegális vadászkirándulást szerveztek Nebraska államban.A Bowmart házaspár 2016-ban került be a hírekbe, miután a Mirror beszámolt arról, hogyan öltek meg egy óriási fekete medvét egy házi készítésű lándzsával. A rendkívül kegyetlen vadászat után a medve még órákig keservesen szenvedett, amit  a házaspár meg is örökített. Sőt a férfi még hencegett is a szörnyű tettével, amelyet még a saját vadásztársai is visszataszítónak bélyegeztek. 

A vád szerint Bowmarték Ohióba és más államokba szállították az elhullott állatokat. Ezzel pedig megsértették a Lacey-törvényt, amely tiltja az „illegálisan kifogott, birtokolt, szállított vagy értékesített halak, vadon élő állatok vagy növények kereskedelmét”.

A tárgyalás során, amely Nebraska történetének legnagyobb orvvadászatának nevezett ügyében zajlott, összesen 39 embert ítéltek el, és több százezer dollár bírságot oszottak.

Hirdetés

Egyébiránt a pár 2016-os botrányos medvemészárlásáig az amerikai sportruházati óriás, az Under Armour is szponzorációs kapcsolatban állt a házaspár hölgytagjával. A botrány után azonban azonnal felbontották a szerződést.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230120-felfuggesztett-bortonre-es-penzbuntetesre-iteltek-a-kegyetlen-orvvadasz-par.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új fizetési lehetőség az Aldinál

Új fizetési lehetőség az Aldinál

A ROKSH megújult online felülete tovább növeli az ALDI online bevásárlásélményét. A felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető …