2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Végre nagy pénzt kapnak a nyugdíjasok

Hirdetés

Végre nagy pénzt kapnak a nyugdíjasok

A Magyar Államkincstár csütörtök este utalja el és november 12-én, pénteken érkezik meg a novemberi emelt nyugdíj és a nyugdíjprémium azon nyugdíjasoknak, akik bankszámlára kérik a járandóságukat – ez gyakorlatilag minden második nyugdíjast jelenti. Akik pedig postai úton kapják a pénzüket, azok a szokott időpontban, a következő két héten számíthatnak a postás látogatására – a Magyar Posta ugyanis minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a nyugdíjakat, a postai kifizetési naptár alapján.

Mindenki a maximális nyugdíjprémiumot kapja

A nyugdíjban és a kéttucatnyi egyéb jogosító ellátásban részesülő két és félmillió ember mindegyike megkapja a nyugdíjtörvényben szabályozott nyugdíjprémium törvényi maximumát, a 80 ezer forintot.

Még október 1-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy idén egységesen 80 ezer forint lesz a novemberben érkező nyugdíjprémium. Korábban, augusztusban még a kormányfő is 50-56 ezer forintos pluszról beszélt, de azóta érvelése szerint a gazdasági fellendülés még ütemesebb, mint akkor várták, valamint nem akarták, hogy az idősek egy része kevesebb pénzt kapjon. Elemzők szerint a döntésben a 2022. áprilisi országgyűlési választások közelsége is szerepet játszott.

Hirdetés

A nyugdíjprémium számítása ugyanis nem egységes összeget tenne lehetővé az időseknek. A még a Bajnai-kormány által a 2008-2009-es válságban bevezetett támogatás akkor jár, ha a GDP-növekedés felülmúlja a 3,5 százalékot. A koncepció lényege az volt, hogy az idősek is részesedjenek abból, ha a gazdaság prosperál, valamint ez az intézkedés volt hivatott csökkenteni a feszültséget, hogy kivezetik a 13. havi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/12/vegre-nagy-penzt-kapnak-a-nyugdijasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt a Louis Vuitton sztárdizájnere

Meghalt a Louis Vuitton sztárdizájnere

Egy ritka rákbetegségben 41 éves korában meghalt Virgil Abloh, a Louis Vuitton divatház sztárdizájnere, a …