2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Vége a harmadik hullámnak, úgy kínálják az albérleteket, mintha nem lenne holnap

Hirdetés

Vége a harmadik hullámnak, úgy kínálják az albérleteket, mintha nem lenne holnap

Ahogy enyhül a koronavírus-járvány gazdasági hatása, úgy élénkül a kereslet, és a kínálat az ingatlanpiacon. A KSH-ingatlan.com lakbérindex szerint a bérlemények iránti kereslet 5 éves rekordszintre emelkedett. Ez most különösen érdekes, hiszen a diákok a szeptemberi iskolakezdés előtt ilyenkor már javában keresik a számukra alkalmas lakásokat.

A lakbérindex szerint 2016 óta nem volt a mostani hasonló kereslet, s eközben a kínálat is csúcsközelben van.

kereslet.png

Fotó: ingatlan.com

Balogh László, az ingatlan.com szakértője azt mondja, tavaly a mostaninál több kiadó lakásból lehetett válogatni, de akkor a járványhatás torzította az összképet. Egyrészt rengeteg, korábban turistáknak rövid távra kiadott lakás került a piacra, emellett a diákok kereslete is visszafogottabb volt az online, illetve hibrid oktatás miatt. Most viszont hatalmas kínálatból válogathatnak a diákok.

Hirdetés

Ezt segíti, hogy a budapesti piacon a járvány előtti évekkel ellentétben az airbnb-s ingatlanok kínálatot elszívó ereje még nem érezhető, mert a külföldi turisták még nem tértek vissza.

A lakbérindex szerint Budapesten 6 ezerre csökkent az airbnb-s lakások száma, ami 70 százalékkal marad el a 16 ezres […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/28/alberlet-piac-kereslet-rekord/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kriptovaluták meleg helyzetet teremthetnek

A kriptovaluták meleg helyzetet teremthetnek

A kriptovaluták mögött álló technológia, a blokklánc a kezdet kezdetén olyan algoritmusokkal dolgozott (és dolgozik …