2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Védőoltás lehetne az egészségünk és a gazdaság segítségére

Hirdetés

Védőoltás lehetne az egészségünk és a gazdaság segítségére

A betegségeket gyakran csak egészségügyi oldalról szoktuk megközelíteni. Azonban érdemes megnézni egy másik szempontból is, hiszen a megbetegedések gyakorisága és súlyossága a gazdaságot is érinti.

A Covid–19-világjárványt három év alatt 600 millió ember, míg az influenzát egy év alatt egymilliárd ember kapta el. Ez által az influenza gazdasági hatásai könnyen összemérhetőek a Covid–19 okozta pandémia hatásaival. A koronavírus megjelenéséig egyértelműen az influenza okozta a legtöbb, védőoltással megelőzhető betegség anyagi terhét.

Egy néhány évvel ezelőtti felmérés szerint az Egyesült Államokban 11,2 milliárd dollárra tehetőek az influenzával kapcsolatos költségek a 18 és 64 év közöttiek körében. Ez azt jelenti, hogy a védőoltással megelőzhető betegségek összköltségének kétharmadát az influenza egymaga teszi ki. Ezzel könnyen összehasonlítható egy szintén korábbi európai vizsgálat, amiből kiderül, hogy a 18–64 éveseknél közel 14 milliárd euróra becsülték az influenzaszámla nagyságát egy évben.

Hirdetés

Tehát globálisan tízmilliárdos nagyságrendűek a kiadások, illetve a betegség nyomán jelentkező munkaidő-veszteségek költségei. Mindez egy olyan járvány miatt, ami megelőzhető lenne egy előzetesen beadott védőoltással.

<img id="kep_szerkfoto_image_46335290" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/24/influenza-vedooltas-betegseg-megelozes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a kilenc pont, amire Brüsszel 2300 milliárd forintot fizet Magyarországnak

Itt a kilenc pont, amire Brüsszel 2300 milliárd forintot fizet Magyarországnak

Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének célja elsősorban a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásainak ellensúlyozása, illetve …