2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Varga Mihály: Növelni kell Magyarország önellátását

Hirdetés

Varga Mihály: Növelni kell Magyarország önellátását

Varga Mihály a gyógyászati segédeszközöket forgalmazó Igazgyöngy ’98 Kft. mintegy másfél milliárd forintos beruházással kialakított kötszergyártó üzemének átadásán rámutatott: a koronavírus-járvány alatt vált világossá, mennyire kiszolgáltatott az ország az egészségipari termékek területén, pedig a magyar emberek egészsége és ellátása nem függhet a nemzetközi piacoktól.

A miniszter hangoztatta: a magyar gazdaságpolitika a veszélyes időkben is világos és helyes célokat követ, az államadósságot, a költségvetési hiányt csökkenti, a munkahelyeket megvédi, az inflációt egyszámjegyűre szorítja le.

Kenéz Csaba a tavalyi árbevételről – a számok pontos ismerete nélkül – annyit jegyzett meg: biztos benne, hogy dinamikusan nőtt. A nyereségről azt mondta, hogy az nagyban függ a hatósági ártól, ami a kötszerek tekintetében 2002 óta változatlan.

A kötszergyártó üzem beindulása, és az export javítani fog a cég eredményén – jegyezte meg.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230512-varga-mihaly-novelni-kell-magyarorszag-onellatasat-penz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euró jegyzése este hat órára 370,34 forintra gyengült a reggeli 370,87 forintról, a svájci …