2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Varga Mihály nem zárja ki Ukrajna támogatását, csak jusson pénz Kárpátaljának is

Hirdetés

Varga Mihály nem zárja ki Ukrajna támogatását, csak jusson pénz Kárpátaljának is

Az Ukrajnának nyújtott támogatásokból Kárpátaljának is részesülnie kell – ezzel a címmel adott ki közleményt a Pénzügyminisztérium. Varga Mihály az EU-tagállamok pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán a kormány általános kommunikációjánál békülékenyebb hangon szólalt meg, nem zárta ki, hogy Ukrajna támogatást kaphasson. Ehhez azt szabná feltételül, hogy a kisebbségek helyzetére is figyeljenek kiemelt fontosságúként, a kárpátaljai magyarokat érintő uniós ajánlásokat teljeskörűen hajtsa végre az ukrán állam.

Varga arról is beszélt, hogy részletes és pontos elszámolásra van szükség az EU-pénzek kapcsán. Ha Ukrajna támogatást kap, azt szigorú ellenőrzésnek és nyomon követésnek kell kísérnie – mondta.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240514_varga-mihaly-nem-zarja-ki-ukrajna-tamogatasat-csak-jusson-penz-karpataljanak-is#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …