2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Varga Mihály: Hamis illúzió az alapjövedelem

Hirdetés

Varga Mihály: Hamis illúzió az alapjövedelem

Május 1-je a munka ünnepe, mivel a munka tisztelete megkérdőjelezhetetlen – közölte a pénzügyminiszter. Varga Mihály hangsúlyozta, több magyar baloldali párt a feltétel, vagyis a munka nélküli alapjövedelem „hamis ígéretével” próbál évek óta politikai hasznot szerezni. Szerinte ennek lényege, hogy egy ország valamennyi polgára jogosult lenne egy rendszeres pénzösszegre függetlenül az életkorától, családi állapotától vagy munkaerőpiaci helyzetétől, olvasható a tárca honlapján. 

Varga úgy vélte: a baloldal ezen „csodaszerrel” kapcsolatban keveset beszél arról, hogy az állam az adók jelentős mértékű megemelésével, a családtámogatások visszaszorításával tudná előteremteni a munka nélküli jövedelemhez szükséges forrásokat. Hozzáfűzte: „Vagy, ami ennél is rosszabb, hitelekből fizetnék, ami az államadósság egekbe szökésével járna.”

Kapcsolódó

[…]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/05/01/munka-unnepe-varga-mihaly-alapjovedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kriptoeszközök is bekerültek a 2022-es adócsomagba

A kriptoeszközök is bekerültek a 2022-es adócsomagba

Pontos adatok ugyan nem állnak rendelkezésre, de Magyarországon a kriptoeszközökben tartott vagyon mértéke 300 milliárd …