2021. május 17., hétfőMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Varga Mihály: Hamarosan meg lehet nyitni a még zárva levő helyeket

Hirdetés

Varga Mihály: Hamarosan meg lehet nyitni a még zárva levő helyeket

Az átoltottság növekedésével, az oltási lendület folytatódásával hamarosan meg lehet nyitni a még zárva levő helyeket, a magyar gazdaság visszaállhat korábbi dinamikus és stabil növekedési pályájára – mondta a pénzügyminiszter pénteken Tiszafüreden a város főterének ünnepélyes átadásán.

Varga Mihály, aki Tiszafüred díszpolgára is, úgy fogalmazott, azért is lehetünk optimisták, mert az elmúlt egy évben sikerült kezelni és segíteni a kialakult helyzetet.

Olyan időszak előtt állunk, amely a magyar gazdaságtörténet, Magyarország történelmének arany lapjaira kívánkozik majd

Hirdetés

– fogalmazott a pénzügyminiszter, és hozzátette, hogy egy éve nyomja a vállunkat a járvány, amely lebénít sok vállalkozói lehetőséget, korlátozza az emberek mozgását. A kormánynak egyszerre kell megbirkóznia a járványhelyzettel, menteni az emberéleteket és mindeközben lehetőséget teremteni a gazdaság újraindítására és újraindulására. 

Varga Mihály arról is beszámolt, hogy a következő két évben számos fejlesztési forrást nyitnak meg, ezek több mint 1600 milliárd forinttal segítik a Terület- és településfejlesztési operatív programokon keresztül a magyar vidék fejlesztését.

Több mint 14 ezer bölcsődei hely, 1500 kilométer kerékpárút és a vidéki Magyarországon több ezer munkahelyet létrehozó vállalkozásfejlesztés valósulhat meg ebből.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/09/varga_mihaly_gazd_atoltottsag_nyitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lassan szabad a lagzi, csak éppen több százezerrel többe kerülhet

Lassan szabad a lagzi, csak éppen több százezerrel többe kerülhet

Két hete, amikor bejelentették, hogy ötmillió beoltott után újra lehet lakodalmat tartani, jóval optimistább volt …