2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Váratlan fordulatot vett a budapesti albérletpiac

Hirdetés

Váratlan fordulatot vett a budapesti albérletpiac

Egy hónapra a kiadó fővárosi lakásokért átlagosan 247 ezer forintot kellett fizetni áprilisban – közölte a Rentingo.com közösségi albérletkereső az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az árak februárban és márciusban még 251 ezer forinton tetőztek. A keresleti árszint csökkenése ugyanakkor már februárban elkezdődött, az előző hónapban átlagosan már csak 230 ezer forintot fizettek volna az ügyfelek a kiadó ingatlanokért.

A portál szerint az árak csökkenése azzal magyarázható, hogy a lakást keresők már nem tudták tartani a lépést a folyamatos drágulással.

Hirdetés

Az adatokból kiderül az is, hogy a legtöbben a XI. kerületben keresnek kiadó ingatlant, de a belváros közelsége miatt ugyancsak népszerű a XIII. és a IX. kerület, valamint a VI., a VII., a VIII. és a XIV. kerület egyes részei.

A bérlők előnyben a részesítik a világos lakásokat, csaknem 40 százalékuknak fontos az erkély, illetve az, hogy új vagy felújított épületben lakhassanak. A passzívház és az okosotthon-megoldások még nincsenek az általános elvárások között, ám a leendő lakók több mint negyede szeretné, ha a lakáshoz tartozna […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/09/budapest-alberletpiac-arak-kiado-lakasok-rentingo-aremelkedes-berlok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A cementiparon túl jó az együttműködés a német vállalatokkal

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta a német Kelet-európai Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának (Ost Ausschuss) …