2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Utolértük a szlovák béreket, egyre többen járnak át dolgozni

Hirdetés

Utolértük a szlovák béreket, egyre többen járnak át dolgozni

Már magasabb bérek vannak a hazai ipari fellegvárakban Magyarországon, mint Szlovákiában. A munkaerőpiaci szakértők úgy látják, hogy a jövőben egyre többen jöhetnek át dolgozni Szlovákiából Magyarországra – írja a Világgazdaság.

A lapnak Juhász Csongor, a Prohuman munkaerő-kölcsönző vállalat ügyvezetője elmondta, hogy Szlovákiában az elmúlt egy-két évben több munkahely is ideiglenesen vagy végleg megszűnt a járvány miatt.

nagy autóipari szereplők is kénytelenek voltak felfüggeszteni a gyártást északi szomszédunknál, emiatt sokan kényszerhelyzetbe kerültek, és inkább a Magyarország és Szlovákia közötti ingázást választják a bizonytalanság helyett.

A szakember szerint a határ menti régióban több nagy múltú, prosperáló vállalat található, és sok esetben egy ilyen magyarországi lokáció kevesebb utazással járhat a határ túloldalán élők számára.

Hirdetés

Ezekben az üzemekben többnyire a szlovákiai bérekhez viszonyítva is versenyképes jövedelmet, korrekt munkakörülményeket […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/02/munkavallalas-szlovakia-kulfoldi-munkaero-kolcsonzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult …