2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / USA: emelkedő infláció, szárnyaló jövedelmek

Hirdetés

USA: emelkedő infláció, szárnyaló jövedelmek

Megugrott az infláció az Amerikai Egyesült Államokban. A márciusi index számottevő emelkedést mutat, messze meghaladva az előző havi és az elemzők által várt szintet, írta a Portfolio. Az amerikai személyes fogyasztások rátája 2,3 százalékkal nőtt márciusban az előző év azonos időszakához képest.

Az elemzők 1,6 százalékos emelkedést vártak, februárban 1,5 százalékon állt a ráta. A maginfláció 1,8 százalék volt. Az infláció növekedése valószínűleg a költségvetési élénkítésnek tudható be; a kormány tavaly év végén és idén is egyszeri összeget fizetett valamennyi háztartásnak.

Kapcsolódó

Állami hozzájárulást vár az amerikai gazdaság élénkítéséhez a Fed

Javulást mutatnak a munkanélküliségi adatok az Egyesült Államokban.

Hirdetés

A vártnál nagyobb mértékű havi növekedéssel egy éve a legmagasabbra emelkedett áprilisban a Michigan egyetem fogyasztói hangulatindexe.

Az intézmény honlapján közzétett jelentés szerint áprilisban 88,3 pontra emelkedett a hangulatindex végleges értéke, meghaladva a 87,4 pontos elemzői várakozásokat is, írta a távirati iroda.

A fogyasztói hangulat tavaly áprilisban érte el mélypontját a koronavírus válság miatt az Amerikai Egyesült Államokban: akkor 71,8 ponton állt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/30/amerikai-egyesult-allamok-inflacio-hangulatindex-szemelyi-jovedelmek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jövőre több adókönnyítéssel számolhatnak a vállalkozások

Jövőre több adókönnyítéssel számolhatnak a vállalkozások

Jövő júliustól 15 százalékra csökken a munkabért terhelő szociális hozzájárulási adó, továbbá a cégek által …