2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Űrkikötőt kap egy parányi ország, amely abból él, hogy jó helyen fekszik

Hirdetés

Űrkikötőt kap egy parányi ország, amely abból él, hogy jó helyen fekszik

Hamarosan új űrkikötő épülhet Afrikában, miután Dzsibuti partnerségi megállapodást írt alá a Hong Kong Aerospace Technology nevű vállalattal. A cél egy műholdak és űrrakéták kilövésére alkalmas létesítmény megépítése az ország északi Obock régiójában – írja a Quartz.com.

Az előzetes megállapodás szerint a dzsibuti kormány biztosítja a szükséges földterületet (legalább 10 négyzetkilométer, minimum 35 éves futamidőre), illetve minden segítséget megad a létesítmény építéséhez és működtetéséhez.

A Space in Africa kutatócég 2022-es ágazati jelentése alapján az afrikai űr- és műholdipar értéke több mint 19,6 milliárd dollárra nőtt. Ezt elsősorban 14 ország teljesítménye adja össze, melyek eddig 52 műholdat lőttek fel a világűrbe.

Az élvonalban Dél-Afrika, Egyiptom, Algéria, valamint Nigéria áll. Ezek mindegyike több mint öt műholdat bocsátott fel. A kelet-afrikai országok űriparának fejlesztését támogatja az Egyenlítőhöz való közelségük is, mivel innen, más területekhez képest, alacsonyabb energiaigénnyel lehet objektumokat fellőni az űrbe.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230123-afrika-dzsibuti-urkikoto-ipar.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …