2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Újra Matolcsy Ádám barátjának a cége nyert a Matolcsy György vezette jegybank pályázatán

Hirdetés

Újra Matolcsy Ádám barátjának a cége nyert a Matolcsy György vezette jegybank pályázatán

Igazán gyümölcsözőnek tűnik a barátság Matolcsy Ádám – Matolcsy György jegybankelnök fia – és Száraz István között, akinek cége, a Frank Digital Kft. a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs megatenderén ismét győztesként futott be. Az Opten szerint a vállalkozás mindössze nyolc főt foglalkoztat, idén és jövőre viszont ez a cég láthatja el a Matolcsy György által fémjelzett Magyar Nemzeti Bank (MNB) kommunikációs tevékenységéhez kapcsolódó feladatokat egy nettó 3 milliárd forint keretösszegű megbízásban – vette észre a 24.hu.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumok tanúsága szerint az MNB a teljes, 3 milliárdos keretösszeg 70 százalékára úgy vállalt lehívási kötelezettséget, hogy ennek várhatóan 15 százalékát kreatív tervezésre és gyártásra, 75 százalékát médiavásárlásra, tíz százalékát pedig PR- és rendezvényszervezési feladatokra fordítják.

Az egyebek között Matolcsy Ádám barátjaként is ismert Száraz István cége egyébként eddig is jeleskedett a jegybank kommunikációs feladatainak ellátásában. Az MNB kommunikációs keretmegbízását a 2020-2021-es időszakra is a Frank Digital nyerte el tavaly, igaz, akkor még „csupán” kétmilliárd forint plusz áfáért. Előtte 2019. október 7-e és 2020. december 31-e közötti időszakra vonatkozóan is Szárazék szerezték meg a nettó 1 milliárd 950 millió forintos keretmegbízást, amelyet hárommilliárd forintig bővítettek. Azonban már a 2017. évi tenderen is kivették a részüket a keretszerződésből.

Száraz István gazdasági működése egyébként több szálon is kötődik Matolcsy Ádámhoz: egyebek között a jegybankelnök fia vette meg Száraztól a kormánypárti Origót kiadó New Wave Media Group Zrt.-t, mielőtt beolvasztották a kormánypárti sajtótermékek garmadáját tömörítő KESMA-ba. 

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/09/29/matolcsy-adam-szaraz-istvan-matolcsy-gyorgy-mnb-3-milliardos-megbizas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb elbocsátásokra kényszerül a makói gumigyár

Újabb elbocsátásokra kényszerül a makói gumigyár

A pandémia gazdasági hatásai és az autóipar strukturális átalakulása egyszerre sújtja a makói ContiTech Fluid …