2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Újra bezárták a világ legmélyebb bányáját a koronavírus miatt

Hirdetés

Újra bezárták a világ legmélyebb bányáját a koronavírus miatt

164 koronavírus-fertőzöttet találtak a munkások között, ezért bezárták a világ legmélyebb bányáját Dél-Afrikában –írja a BBC.

Hirdetés

A Mponeng aranybányát, amely Johannesburgtól 75 kilométernyire található, a földfelszín alatt több mint 4 kilométer mélyre nyúlik le, már másodjára zárják be a világjárvány miatt. Először márciusban szűntek meg a munkálatok a bányában, amikor márciusban az egész országban erre kötelezték az összes bányát.

Az első újranyitása után csak 50 százalékos kapacitással működhetett az AngloGold Ashanti birtokában lévő aranylelőhelyen a kitermelés, de ott dolgozók így is arról számoltak be, hogy nincsenek biztonságban. 

A cég állítása szerint azok után, hogy felfedezték a munkások között az első fertőzöttet, 650 dolgozót teszteltek. 

Azok közül, akiknek pozitív lett a tesztje, a többség teljesen tünetmentes volt.  AngloGold Ashanti tájékoztatása szerint az igazolt fertőzötteket elkülönítették. 

Dél-Afrikában tartják nyilván a legtöbb koronavírus-fertőzöttet egész Afrikában, a számuk már meghaladta a 21 ezret. Az országban eddig több mint 10 ezer fertőzött meggyógyult, ugyanakkor 407 ember elhunyt a járványban.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/05/24/koronavirus_legmelyebb_banya_ujra_bezart_del-afrika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Bár …