2022. január 21., péntekMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Újra bezárt az ország, óriáshajó okozott bonyodalmat a Szuezi-csatornán

Hirdetés

Újra bezárt az ország, óriáshajó okozott bonyodalmat a Szuezi-csatornán

Újabb lezárásokat hozott a harmadik hullám

A romló járványügyi helyzet miatt március 8-án ismét bezárt Magyarország, lakat került az óvodák és az általános iskolák ajtajára, csupán a létfontosságú termékeket áruló üzletek maradhattak nyitva. Szigorították a határátlépést, és minden szolgáltatást szüneteltettek, a szabadtéri sportolás megengedett maradt, a parkok és az arborétumok nyitva tarthattak.

A rászorulók azonban továbbra is számíthattak állami támogatásra: a kormány harminc napig ingyenessé tette az internetet a nappali tagozatos középiskolás tanulók családjának, eltörölte a katások havi ötven- és hetvenötezer forintos adóját, mentesítette a vállalkozásokat számos közteher fizetése alól, továbbá kiterjesztette az addig több mint ötvenmilliárd forintot meghaladó bértámogatásokat. A korlátozásokat április elején enyhítették, amikor elértük a 2,5 millió beoltottat: a kijárási tilalom időtartalma csökkent, és az üzletek kinyithattak. Viszont az ország teljesen csak júliusban nyitott meg, miután elértük az 5,5 millió beoltottat és megszűnt a kötelező maszkhasználat a belső terekben.

Óriáshajó torlaszolta el a Szuezi-csatornát

A 440 méter hosszú, több mint kétszázezer tonnás Ever Given – amely a világ egyik legnagyobb konténerszállító hajója – március 23-án erős szélben átlósan beszorult a csatorna egyik szűk, déli szakaszában, aminek következtében teljesen leállt a forgalom az Európa és Ázsia közötti legrövidebb hajózási útvonalon. A mentési műveletek hat napig tartottak, és több mint egy tucat vontatóhajó vett részt a munkában. A csatorna medrét is kimélyítették, hogy kiszabadítsák a beszorult konténerszállítót. Az Ever Given végül több mint száz nappal később indulhatott ismét útnak.

Hirdetés

Szabadságra ment a Lánchíd

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/22/2021-marcius-ujra-lezart-az-orszag-elindult-a-lanchid-felujitasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így kerülhető el, hogy sokba fájjon külföldön a fizetés

Így kerülhető el, hogy sokba fájjon külföldön a fizetés

A 2020-as koronavírus-járvány miatt félbevágott és a 2021-es lényegében elmaradt sí-, illetve egzotikus nyaralási szezont …