2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Újra ágyútűz alatt a zaporizzsjai atomerőmű

Hirdetés

Újra ágyútűz alatt a zaporizzsjai atomerőmű

A támadásról a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) helyszínen lévő képviselői számoltak be, akik egyben felszólították a szemben álló feleket, hogy azonnal hagyjanak fel a tüzérségi támadásokkal és hozzanak létre biztonsági övezetet az erőmű térségében. Az erőművet megszállva tartó oroszok azukránokat vádolták a tüzérségi támadás elkövetésével, míg az ukránok azt állították, hogy az oroszok ágyúzták a térséget és az áramelosztó központokat próbálták megsemmisíteni. Kijev szerint az oroszok a legnagyobb európai atomerőmű 5. és 6. blokkjának újraindítását akarják megakadályozni.

A zaporizzsjai atomerőmű – amikor mind a hat reaktora működött, az ukrajnai áramtermelés ötödét adta. Bár az erőmű orosz kézen van, a reaktorokat – ha éppen működnek – ukrán személyzet üzemelteti és a termelt áram az ukrán hálózatba kerül. Az erőmű térségét korábban is többször vették tűz alá a szemben áló felek, s több épület már súlyosan megrongálódott.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221120_Ujra_agyutuz_alatt_a_zaporizzsjai_atomeromu#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az árstop meghosszabbítására készülhet a kormány

Az árstop meghosszabbítására készülhet a kormány

Még jövő áprilisban is velünk lehet az élelmiszerárstop a Portfolio értesülései szerint. A lap több …