2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Újabb százmilliók oktatási hatóságoknak, tízmilliárdok egyházi fejlesztésekre

Hirdetés

Újabb százmilliók oktatási hatóságoknak, tízmilliárdok egyházi fejlesztésekre

A kormányhatározat címe szerint „egyes család- és ifjúságügyi feladatok érdekében” veszi el ezt a jelentős összeget a Nemzeti Tehetség Programra szánt pénzből. Az 515 millió forint fele az iskolákat fenntartó tankerületek központjának, a Klebelsberg Központnak jut főleg dologi kiadásokra, tehát a mindennapi működésre. További jelentős pluszpénzt, mintegy 140 milliót adtak az Oktatási Hivatalnak, és összesen csaknem 100 milliót az egyetemeknek, a szakképzési centrumoknak és a középfokú mezőgazdasági szakiskoláknak.

Megtízszerezték a Tihanyi Bencés Apátság műemléki és kiegészítő fejlesztéseinek támogatását. Míg 2019-ben 460 millió forintról határozott a kormány, most az idei és a jövő évre 4,6 milliárdot utalt ki.

Többet és hamarabb kap a veszprémi katolikus főegyházmegye is az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozatra történő felkészülést elősegítendő. Míg a korábbi határozat 2022-re és 2024-re összesen 8,3 milliárd forintot adott, most idénre 16 milliárdot, jövőre pedig 10 milliárdot szánnak az érsekségnek a veszprémi vár területén található műemlékegyüttesei felújítására és fejlesztésére. Ezt az összeget, mint hasonló egyházi célokra már többször, a Gazdaság-újraindítási Alapból utalják át.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221118_tamogatas_oktatas_egyhaz_kormany_kulturalis_fovaros#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Már meg is jelent a Magyar Közlönyben, hogy eltörlik az üzemanyagár-stopot

Már meg is jelent a Magyar Közlönyben, hogy eltörlik az üzemanyagár-stopot

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója kedd este fél tizenegykor …