2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Újabb számok láttak napvilágot a kormány csodafegyveréről

Újabb számok láttak napvilágot a kormány csodafegyveréről

A kormány a munkahelyek, valamint a beruházás- és exportalapú gazdaság védelme érdekében az idei év február 1-jén elindította a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramot – emlékeztetett erre hétfői közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. A hitelprogram forrásai a jelenlegi magas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, a futamidő végéig fix kamat mellett érhető el, forinthitel esetén jellemzően legfeljebb 6 százalékos, euróhitel esetében pedig legfeljebb 3,5 százalékos szinten.

GDP-növelő hatása van

A tárca a közleményében kiemeli: a program rövid időn belül rendkívüli érdeklődést váltott ki, így a vállalkozások megnövekedett hiteligényére tekintettel az eredetileg meghirdetett 700 milliárd forintos hitelkeretet a kormány 1000 milliárd forintra emelte. A hitelprogramba eddig 2221 darab hitelkérelem érkezett be az EXIM Magyarországhoz közvetlenül és partnerein keresztül.

A szerződött hitelállomány kevesebb mint három hónap leforgása alatt meghaladta az 500 milliárd forintot, mára elérte a 750 milliárd forintot.

A jóváhagyott hitelkérelmek 86,3 százalékát teszi ki a szerződött hitelek állománya, ez 750,4 milliárd forintot jelent. A szerződött forgóeszközhitelek átlagos futamideje 30 hónap, a beruházási hiteleké – az ingatlanhitelekkel együtt – 84,3 hónap. A szerződött ügyletek 70 százaléka, azaz 523 milliárd forint került folyósításra. A szerződött ügyfelek 68 százaléka a kkv-szektorból került ki, ők a szerződött hitelállomány alapján a források 43 százalékát használhatják fel.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/28/baross-gabor-tokeprogram-gdp-nagy-marton-kormany-hitel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar kreativitásnak nincsen párja, most épp gombából készítettünk tányért

A magyar kreativitásnak nincsen párja, most épp gombából készítettünk tányért

A környezetvédelem és a fenntarthatóság napjainkban egyre fontosabbá válik, és ezen elvek mentén születnek meg …