2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Újabb kereskedelmilánc bukott meg a hatósági áras termékekkel

Hirdetés

Újabb kereskedelmilánc bukott meg a hatósági áras termékekkel

Háromszázezer forintra birságolta a Tesco-Global Zrt.-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal. A kiskereskedelmi lánc megsértette a hatósági áras élelmiszerekről szóló jogszabályi előírást – számolt be a hatóság június végi határozatában. 

Az üzletlánc ezzel belépett azon kiskereskedelmi láncok közé (Aldi, Lidl), melyek elvéreztek az árstopos termékek árusításában, ugyanis sem cukrot, sem olajat nem árusítottak. 

Az eset még április 27-én történt, amikor a kormányhivatal közérdekű bejelentés alapján végzett helyszíni hatósági ellenőrzést a vállalkozás mátészalkai áruházában. Az ellenőrzésből kiderült, a Tesco a hat hatósági áras termékből kettőt nem tartott a polcain. 

Hirdetés

Nem csak ez volt a probléma

Továbbá nem álltak rendelkezésre a 2021-es adott napi átlagos készletmennyiségét igazoló dokumentumok sem. A Világ Gazdaság […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/16/lidl-aldi-tesco-valsag-inflacio-hatosagi-ar-termekek-arstop/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Nemzetközi Valutaalap szerint jövőre mindenki vesztes lesz

Krisztalina Georgieva az IMF vezetője bemutatta, hogy az idei évi globális gazdasági növekedésre vonatkozó becslésen …