2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Újabb furcsa közbeszerzési kedvezmény a City Taxinak

Hirdetés

Újabb furcsa közbeszerzési kedvezmény a City Taxinak

A City Taxi kormányzati munkát végző tisztviselők személyszállítását vállalta. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság és az ellátási körébe tartozó minisztériumok és a Miniszterelnöki Kormányiroda – beleértve az operatív programok végrehajtásában részt vevő szervezeti egységeket –, valamint a csatlakozó háttérintézmények „napi feladatainak hatékonyabb ellátása érdekében” végez személyszállítási vagy csoportos (maximum 8 fő plusz gépkocsivezető) személyszállítási szolgáltatást elektronikus taxikártya alkalmazásával.

A City Taxit már korábban is több alkalommal részesítette kedvező elbánásban a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. Két évvel ezelőtt például úgy írták ki a pályázatot, és kötöttek új szerződést 2019. március 14-én a City Taxival, hogy annak még – hosszú hónapokra érvényes – élő szerződése volt ugyanerre a szolgáltatásra.

Korábban is a City Taxi szállította a minisztériumi dolgozókat, például a 2017. február 3. és 2019. november 2. közti időtartamra is ez a társaság nyerte el a megbízást, de korábban is ők taxiztatták a minisztériumi dolgozókat.

Hirdetés

A 2019 tavaszán lefolytatott közbeszerzésre nem adtak magyarázatot, hogy miért írták ki a pályázatot idejekorán, úgy, hogy a korábbi szerződés teljesítési időszakából legalább nyolc hónapot is érintett az új tender. Mindazonáltal a City Taxi saját magától vehette át a stafétát.

Ez a 2019. március 14-én 24 hónapra kötött megbízási szerződés járt le idén márciusban, most azonban meg sem hirdették az újabb tendert, hanem egyszerűen csak meghosszabbították a City Taxi korábbi szerződését.

A szerződés szükséges módosítását most indokolták, a körülmények előre nem látható jellegével magyarázták. Például azzal, hogy „az ellátottak vonatkozásában a taxiszolgáltatás külső szolgáltató bevonásával történő folyamatos biztosítása a megrendelő által nyújtott szolgáltatások részét képezi”. Vagyis ha jól értjük a hivatalos bikfanyelvet, ez azt jelenti, hogy

a taxiztatás folyamatos biztosítása a tisztviselők számára azt eredményezi, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság is teljesíteni tudja a feladatát.

A szerződés módosításának indokául szolgál az is, hogy „a 2020 tavaszán indult koronavírus-világjárvány okozta rendkívüli gazdasági helyzet váratlan visszaesést okozott a személytaxi-szolgáltatási piacon. Mivel az újonnan […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/08/ujabb-furcsa-kozbeszerzesi-kedvezmeny-a-city-taxinak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyitási lázban ég az ország

Nyitási lázban ég az ország

Magyarország kezd éledezni. Ahogy haladunk az oltásokkal, a szigorítások is enyhülnek, amelynek a következő lépcsője, …