2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Újabb bírságot kapott a Raiffeisen Bank

Hirdetés

Újabb bírságot kapott a Raiffeisen Bank

Hiánypótlások után sem felelt meg a Raiffeisen Bank az MNB előző határozatának, amelyben 43 millió forintos bírságot kiszabva több banki működési terület hiányosságainak megszüntetését írta elő. Mivel a bank az elmúlt bő egy évben – két hiánypótlási felszólítás ellenére – sem javította ki teljeskörűen egyes informatikai, work-out és betétbiztosítási hiányosságokat, ezért a jegybank újabb, ezúttal 34 millió forintos bírságot szabott ki – derül ki a Magyar Nemzeti Bank közleményéből. 

Az MNB még 2019-ben folytatott átfogó vizsgálatot a Raiffeisen Bank Zrt.-nél (Raiffeisen Bank), illetve összevont alapú felügyelete alá tartozó leányvállalatánál. A vizsgálat nyomán a jegybank 2020. évi határozatában – eredetileg 2021. március 31-i teljesítési határidővel – számos kötelezés teljesítését írta elő a hitelintézetnek, s a feltárt problémák miatt 43 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a bankot.

A határozat teljesítéseként a hitelintézet által beküldött jelentések nyomán az MNB több kötelezés esetében sem tudott meggyőződni arról, hogy a Raiffeisen Bank teljeskörűen kijavította-e a feltárt hiányosságokat. A jegybank ezért az elmúlt bő egy évben kétszer is kérte a banktól a teljesítés pótlólagos igazolását, ám az ennek ellenére sem történt meg több informatikai (IT) és betétbiztosítási, illetve egy, a work-out területre vonatkozó jogsértés kapcsán.

Az MNB ezért újabb határozatában – a bírság mellett – egyebek közt előírta a Raiffeisen Banknak, hogy érdemben csökkentse a magas és kritikus súlyosságú IT-sérülékenységek számát, illetve végezze el kritikus IT-alkalmazásai egyidejű katasztrófa-helyreállítási tesztjét. A banknak gondoskodnia kell továbbá az IT-auditok részterület szintű tervezéséről és az összes IT-részterület legalább 3 évente történő vizsgálatáról, illetve el […]

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/21/ujabb-birsagot-kapott-a-raiffeisen-bank/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …