2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Új szintre léptek az orosz kibertámadások

Hirdetés

Új szintre léptek az orosz kibertámadások

Miután 2023-ban kiutasították az orosz diplomatákat, finomhangolták hírszerzési stratégiájukat – állítja Nancy Faeser német belügyminiszter a Politico szerint. A politikus arra figyelmeztet, hogy

a „külföldi ellenfelek” – köztük Oroszország, Kína és Irán – növekvő kiberfenyegettséget jelentenek. 

Hirdetés

„A demokráciánkat fenyegető kémkedés, szabotázs, dezinformáció és kibertámadások új dimenziót értek el” – nyilatkozta Faeser Berlinben újságíróknak, amikor bemutatta a német belügyi hírszerző ügynökség éves jelentését, amely a német demokráciát fenyegető veszélyeket figyeli.

A Kreml most intenzívebb, sokoldalúbb kampányt folytat Berlin ellen – véli a belügyminiszter, aki szerint az orosz fél kémkedik, miközben kibertámadásokat és dezinformációs műveleteket is végrehajt.

Politikusokat is célba vettek az orosz hekkerek

„2023-ban nagyszabású kibertámadási kampány irányult nagy értékű célpontok ellen az üzleti és politikai életben, köztük az SPD pártvezetősége ellen” – mondta Thomas Haldenwang, a német belügyi hírszerzés elnöke.

Ezt a támadást azóta az APT 28 csoportnak tulajdonítják, amelyet az orosz katonai hírszerzés irányít – tette hozzá Haldenwang. 

Az iráni hírszerző szolgálatok németországi tevékenységéről elmondták, hogy célja az iráni ellenzéki csoportok és személyek megfigyelése volt a rezsim elleni tavalyi széles körű tüntetések után.

Kína is egyre többet akar megtudni

A jelentés szerint a Németországban kémkedő kínai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/06/19/kibertamadas-nemetorszag-oroszorszag-kemkedes-szijjarto-peter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiszivárgott: Ukrajna ezzel végleg ráborítaná az asztalt az Európai Unióra

Az ajánlat szerint Ukrajna nyersanyagot Azerbajdzsánból kaphatna, ami lehetővé tenné Kijev számára, hogy továbbra is …