2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Új országok kerültek az EU adós-feketelistájára

Új országok kerültek az EU adós-feketelistájára

Módosították az Európai Unióval adózási kérdésekben nem együttműködő államok listáját, amelyre olyan államok kerülnek fel, melyek nem felelnek meg az Európai Tanács által kialakított kritériumrendszernek, vagyis elmaradnak az adóelkerülés elleni minimum elvárásoktól, például transzparencia vagy adóügyi információcsere terén.

Lekerült a listáról a Kajmán-szigetek és Omán, viszont a két ország helyére lépett a listán Anguilla és Barbados. Mindkettővel szemben az a vád, hogy nem teljesítik megfelelően az átláthatóságra és az adóügyi információcserére vonatkozó nemzetközi sztenderdeket.

Omán szintén megfelelt a feltételeknek, miután ratifikálta az OECD multilaterális egyezményét a kölcsönös adóügyi segítségnyújtásról, és törvénybe iktatta az automatikus információcserére vonatkozó jogszabályait.   

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/15/uj_orszagok_kerultek_az_eu_ados_feketelistajara/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nem változtatott az alapkamaton a jegybank

Nem módosította a jegybanki alapkamat 0,60 százalékos szintjét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, …