2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Új kutatás készült arról, hogy mely városokban él a legtöbb milliomos

Hirdetés

Új kutatás készült arról, hogy mely városokban él a legtöbb milliomos

Egy friss kutatás szerint New York City a világ leggazdagabb városa, összesen mintegy 345.600 dollármilliomos lakossal. A Henley & Partners tanácsadócég által kiadott jelentés alapján New Yorkban 15.470 olyan személy él, akinek a vagyona meghaladja a 10 millió dollárt, 737-en legalább 100 millió dollárral rendelkeznek, illetve 59 milliárdos él a városban – írja a CNBC.

A jelentés szerint New York 8,38 milliós lakosságának 4 százaléka rendelkezik legalább 1 millió dollárnyi vagyonnal – vagyonelemnek számít például az ingatlan, a készpénz vagy a részvényvagyon is. A New York-i lakosok összesített magánvagyona meghaladja a 3 ezer milliárd dollárt. Összevetésként: ez több, mint a G20-országok legtöbbjében mért magánvagyon.

Noha az amerikai városok nagy számban szerepelnek az élbolyban, a milliomosok számának leggyorsabb növekedését az USA-n kívüli települések lehet tapasztalni. 2022 első felében olyan városokban nőtt akár 20 százalékkal a milliomosok száma, mint Rijád, Sardzsa, Dubaj, Zambia fővárosa, Lusaka, valamint Angola fővárosa, Luanda.

A jelentés szerint a leggazdagabb városok top 10-es listáján szereplő településekből hétnél csökkenés tapasztalható az elmúlt időszakban a milliomosok számát tekintve. San Francisco, Szingapúr, valamint Houston tudta csak növelni a milliomosok számát. Az éllovas New Yorkban például idén 12 százalékkal csökkent a milliomosok száma.

Hirdetés

Globálisan a dollármilliomos magánszemélyek száma 5 százalékkal zsugorodott 2022 első felében, ami jelentős részben a részvénypiacok gyenge teljesítményének tudható be.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220915-vagyon-gazdag-varos-milliomos.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

A közlöny 159. számában a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árának, valamint a lakossági felhasználónak és a …