2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Új arcot varázsol Budapestnek a Déli Körvasút

Hirdetés

Új arcot varázsol Budapestnek a Déli Körvasút

Tavaly novemberben a Déli Körvasút másodjára is megkapta a környezetvédelmi engedélyt, amit a civilek megtámadtak. A beruházással összefüggésben elrendelt jogvédelem miatt határozatlan időre a fakivágásokat is felfüggesztették a MÁV Zrt. üzemi területén.

A Déli Körvasút környezetkímélőbb alternatívát kínálhat a személyautós közlekedéssel szemben, hiszen megépülésével több vonat közlekedhetne a fővárosi agglomerációban.

A beruházó a XI. kerületi Hamzsabégi sétány átalakítását is kitűzte célul, amelyet az utóbbi években csúnyán elhanyagoltak. A mintegy 6,4 méter szélességű sávot egy másik projekt keretében megújítanák, ott egy parkot alakítanának ki.

A környezetrendezés során egy egységes, összefüggő zöld terület jöhet létre a Budaörsi út és a Duna között, amit most Újbudai Zöldfolyosó néven emlegetnek.

Hirdetés

A megvalósítás keretében új gyalogos, kerékpáros kapcsolatok is kiépülnek a vasút két oldala között, ezzel biztonságos módon javulhatnak a városrész belső kapcsolatai. A megújítás előtt a helyi lakosság véleményét is kikérik, a tervek ezután készülhetnek el a közösségi tervezés során.

Sokkal több fát ültetnek, mint amennyit kivágnak

A törvény értelmében a MÁV Zrt. köteles üzembiztos állapotban tartani a vasúti pályát és tartozékait. A vasúti töltésrézsűkben kinőtt fák kivágása szükségszerű, máskülönben nem lehet garantálni a vasúti közlekedés biztonságát – mutatott rá a Magyar Építők.

A vasútfejlesztéshez kapcsolódó környezetrendezési terv 941 új fa telepítését tartalmazza, ami sokkal több, mint az a 190 darab közterületi fa, amit kivágnának. Több mint négyszer annyi növényt ültetnének, mint amennyi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/03/27/deli-korvasut-vasutfejlesztes-beruhazas-kornyezetvedelem-kornyezetrendezes-mav-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha már ütköznie kell, nyugdíjassal ütközzön!

Ha már ütköznie kell, nyugdíjassal ütközzön!

Az Európai Unió új szabályozást készít elő, amelynek értelmében egységesen szigorúbb szabályok mellett tarthatnák meg …