2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Túl korán hűtötte be a pezsgőt a Tesla

Túl korán hűtötte be a pezsgőt a Tesla

Komoly meglepetést okozott, hogy kiderült, a Tesla részvénye ebben a hónapban még nem kerül be az S&P 500 részvényindexbe. A befektetők ugyanis nagyon számítottak a pozitív döntésre, és a csalódás a részvényárfolyamra is komoly hatással lehet.

Több új vállalat részvénye is bekerül szeptemberben az S&P 500 részvényindexbe, azonban a Tesla nincs közöttük. Ez pedig komoly meglepetésként érte a befektetőket, mivel Elon Musk vállalata nemrég az egymást követő negyedik negyedévben ért el nyereséget, amivel teljesítette a belépés alapkövetelményét.

Ráadásul a MarketWatch által idézett elemzők hangsúlyozták, a Tesla legutóbbi tőzsdei szárnyalása mögött jelentős részben épp az állt, hogy a befektetők lényegében elkönyvelték a bekerülést az S&P 500-ba.

Miként az egyik szakember fogalmazott, „behűtötték a pezsgőt, a kedvező döntést pedig beépítették az árfolyamba.”

Túl korán örültek a Tesla befektetőiForrás: Imaginechina via AFP/Wu Ming – Imaginechina/Wu Ming

A Tesla árfolyam egyébként több mint 31 százalékot emelkedett, miután a vállalat július 22-én közzétette a legutóbbi negyedéves gyorsjelentését. Jóllehet a múlt héten a papír csökkenést mutatott, miután a vállalat feldarabolta a részvényeit. Ezzel együtt a Tesla még mindig elképesztő tőzsdei szárnyalásban van ebben az évben, aminek következtében péntekig a társaság piaci értéke 380 milliárd dollár volt. A felfutás a cégalapító, Elon Musk személyes vagyonát is lendületesen megemelte.

A Tesla részvénye több mint 6 százalékot gyengült a pénteki zárás utáni kereskedésben, miután kiderült az S&P döntése. Az újonnan bekerülő három papír árfolyama viszont emelkedett. A Catalent 3 százalékot, az Etsy 5 százalékot, míg a Teradyne 2 százalékot izmosodott.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20200907-tesla-reszveny-tozsde-index.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 90 százalékkal kevesebb az utas a budapesti reptéren

Több mint 90 százalékkal kevesebb az utas a budapesti reptéren

A koronavírus miatt több mint 90 százalékkal csökkent az utasforgalom szeptember első két hetében a …