2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Továbbra is várják a kórházi adósságok mielőbbi kifizetését a beszállítók

Továbbra is várják a kórházi adósságok mielőbbi kifizetését a beszállítók

Az orvostechnikai szektor kész konstruktívan együttműködni a kormányzattal a koronavírus elleni küzdelemben, a piaci szereplők működését azonban több tényező, közte a kórházi adósság és a segédeszközök ellátási láncának forráshiánya nagyban nehezíti – írta a Napi.hu a szektor öt vezető szakmai szervezetének közös közleménye alapján.

Az érdekképviseletek  – Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ), Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ), Magyar Diagnosztikum Gyártók és Forgalmazók Tudományos, Ismeretterjesztő és Érdekvédelmi Egyesülete (HIVDA), Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter),  Orvostechnikai Szövetség (OSZ) –  ezért javaslatcsomagot állítottak össze az egészségügy megerősítése érdekében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter részére. 

A siker záloga a partnerség – hangsúlyozzák a szervezetek, amelyek egyebek között azt  javasolják a kormány számára, hogy  a kórházi közbeszerzésekben inkább értékalapú, a diagnosztikai-terápiás hatékonyságot előtérbe helyező megközelítést alkalmazzanak a legalacsonyabb ár szempontjának érvényesítése helyett. 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az orvostechnikai beszállítók működését nagyban megnehezíti, hogy a jelenlegi válsághelyzetben a kifizetetlen kórházi tartozások okozta finanszírozási kihívásokkal is meg kell küzdeniük. A biztonságos egészségügyi ellátás pénzügyileg stabil intézményrendszert feltételez.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/16/egeszsegugy_orvostechnikai_eszkoz_korhazi_adossag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Húszezer hektárral nőtt az erdőterület

A kormányzat célja a klímaváltozás elleni fellépés, ennek is köszönhető, hogy az elmúlt évben a …