2021. január 27., szerdaMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Továbbra is nagy probléma, hogy roncsautók foglalják el az értékes parkolóhelyeket

Hirdetés

Továbbra is nagy probléma, hogy roncsautók foglalják el az értékes parkolóhelyeket

Bosszantó kilépni úgy az utcára, hogy városszerte számos roncs gépjárművet lehet látni. Alighanem mindenki találkozott már olyan autóval, amely rozsdásan, leeresztett kerékkel, megrongálva, látványosan mozdulatlanul áll hosszú hónapok vagy akár évek óta. Egyrészről ezek az autók rontják a város esztétikáját, másrészről – ami ennél is fontosabb – foglalják a szabad parkolóhelyeket.

Csak rendszám nélküli járművet távolít el a közterület-felügyelet

Járművet hatósági jelzés, tehát forgalmi rendszám nélkül tilos főútvonalon tárolni, mellékútvonalon – közterület-használati engedély nélkül – legfeljebb tíz napig szabad

– közölte az Indexszel a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), kiegészítve azzal, hogy a közterületen, szabályos várakozóhelyen elhelyezett, rendszámmal rendelkező gépjármű, függetlenül attól, hogy lejárt a műszaki engedélye, leeresztettek a kerekei, rossz esztétikai állapotban van, vagy csak hosszabb ideje nem használták, nem szállítható el a közterületről.

Hirdetés

Vagyis a köznapi nyelvben roncsautónak nevezett gépjárművek nem feltétlenül távolíthatóak el a közterületről, vagy alapoznak meg hatósági intézkedést, tehát hatósági jelzéssel rendelkező, szabályosan elhelyezett jármű korlátlan ideig várakozhat egy adott helyen.

A FÖRI által működtetett közterület-felügyelet a forgalmat akadályozó, közbiztonságot veszélyeztető járműveket, valamint a KRESZ-ben meghatározott egyéb módon elhelyezett, szabálytalanul várakozó gépjárműveket jogosult elszállítani, továbbá azon, hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt.

Évente 30–50 autót szállítanak el

A FÖRI az illetékességi területén folyamatosan ellenőrzi az autókat, de a lakossági bejelentések jelentősen megkönnyítik a munkát.

bg 281

Fotó: Index

„Fontos azonban megemlíteni, hogy Budapesten huszonnégy közterületi szerv működik, és minden szerv a saját illetékességi területén végzi a hatósági jelzés nélküli járművek felderítését, elszállítását. Természetesen a közterület-felügyeletek között együttműködés van, így jelzik egymásnak, ha a másik szerv területén szereznek tudomást jogszerűtlenül tárolt járműről vagy bármilyen más, hatáskörünkbe utalt jogsértésről” – közölte a FÖRI.

Évente nagyjából 100-120 esetben intézkednek hatósági jelzés nélkül tárolt járművel szemben, és 30–50 autót szállítanak el.

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/01/12/roncsautok_budapest_utcain/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy áldozatot hoznának a magyarok, hogy megtarthassák a munkahelyüket

A munkahelyük megtartása érdekében a magyar dolgozók 68 százaléka hajlandó a saját költségén is tovább …