2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Továbbra is kiemelt fizetésre számíthatnak a karrierváltók

Hirdetés

Továbbra is kiemelt fizetésre számíthatnak a karrierváltók

Az informatikai piacot érintő kihívások miatt 2023 második felétől a korábbi évekhez képest jelentősen megnőtt a junior informatikusok elhelyezkedésének időtartama Magyarországon: míg 2022-ig átlagosan 2-3 hónapot vett igénybe a kezdők munkába állása, addig jelenleg ez a folyamat akár 6-7 hónapig is eltarthat. A magyar gazdaság négy negyedéven át tartó technikai recessziója az informatika területét is érzékenyen érintette 2023-ban, emellett a magas hazai kamatkörnyezet a fejlesztési projektekre szánt forrásokat és hitellehetőségeket is visszafogta.

A „visszaesés” azonban várhatóan átmeneti lesz, az év második fele már élénkülést hozhat, „amit jól példáz, hogy épp jelen interjú elkészítése előtt tárgyaltam egy olyan, hazánkban is több száz főt foglalkoztató multinacionális IT-céggel, amely szeretné megduplázni magyarországi munkavállalói számát. Itthon tehát nincs szó az IT-szakemberek iránti kereslet drámai visszaeséséről” – jelezte az Indexnek Filep Szabolcs, a főként junior informatikusok képzésével és elhelyezésével foglalkozó PROGmasters alapítója és társügyvezetője.

Lassulás azonban kétségkívül van. Ugyanakkor vannak olyan cégek is, amelyek toborzási nehézségekkel küzdenek: egyre több munkáltató térne vissza ugyanis az irodai létre – csökkentett home office lehetőséggel –, ám az IT-munkavállalók sem szívesen mondanak le az otthoni munkavégzés lehetőségéről, és térnek vissza kizárólag irodai jelenlétre. Emellett a munkaerőpiacon elérhető juniorok tudásszintjében is óriásiak a különbségek, ami tovább nehezíti a cégek helyzetét a megfelelő jelöltek kiválasztásában.

Hirdetés

Nyomot hagyott a recesszió

Filep Szabolcs a megtorpanás fő okaként az IT-projektekbe történő befektetések visszafogását jelölte meg. Ezeket a pénzeket a befektetők máshová csoportosították át az utóbbi 1-2 évben. Azokon a területeken, amelyeknél nem csökkentek az IT-befektetések, a korábbihoz hasonló ütemben vesznek fel junior munkavállalókat – ilyen a banki, pénzügyi, illetve az egészségügyi szektor, továbbá a járműgyártás vagy épp a turizmus. Visszaesés az állami, illetve uniós támogatással futó IT-befektetések terén egyértelműen tapasztalható, ami a recessziós gazdasági környezetnek, valamint az uniós források hiányának tudható be. Ebből következően a gazdasági folyamatok ismét kedvezővé válása, valamint az uniós pénzek megérkezése összezúzhatja a befektetés elé jelenleg tornyosuló gátat.

Az utóbbi években idehaza sok állami és uniós pénz vándorolt IT-fejlesztésekbe. A magas kamatkörnyezet és infláció hatására jelenleg ezek a beruházások elmaradnak, amik nagyon hiányoznak a rendszerből

– erősítette meg a cégvezető.

Régiónkban az elmúlt egy évben valóban óvatosabban vesznek fel munkavállalókat az IT-cégek, cserébe azonban hosszú távon számolnak velük, itthon nincs például a tengerentúlihoz hasonló leépítési hullám. Jellemzően az USA-ban történő leépítéseket ugyanis korábban megelőzte egy annál nagyobb arányú létszámbővítés, vagyis a teljes képet vizsgálva az utóbbi időben a legnagyobb amerikai IT-vállalatoknál annak ellenére is növekedett az állomány, hogy tavaly év végén, illetve az idei esztendő elején a legismertebb hét amerikai technológiai óriás mindegyike ezreknek mondott fel.

Munkanélküli programozó ritka, mint a fehér holló, vagyis ha valakit el is küldenek, gyorsan talál másik munkát

– fogalmazott Filep Szabolcs.

Filep Szabolcs 2023. március 23-án

Filep Szabolcs 2023. március 23-án

Fotó: Németh Kata / Index

Már nem elég, ami 8-10 éve

A cégvezető rámutatott, az utóbbi években jócskán megnőtt az elvárás a frissen végzett junior programozók iránt. Nyolc évvel ezelőtt elég volt tudni az alapokat, a munkaadó pedig további, házon belüli képzéssel fejlesztette a juniorok tudását. A cégek felismerték azonban, hogy ez nem kifizetődő számukra, ezért ma már olyan juniorokat keresnek, akik az iskolapadból kikerülve azonnali eredményt képesek felmutatni. A PROGmastersnél például ezen igények kielégítése érdekében 7, sőt – gyakorlati idővel – akár 11 hónapos képzésre is lehetőség van. Az ez idő alatt megszerzett soft, illetve hard skillek pedig magabiztos munkaerőpiacra lépésre predesztinálják a juniorokat.

8-10 évvel ezelőtt a programozási alapismeretek – például a JAVA programozási nyelv – elsajátítása még elegendőnek bizonyult. Jelenleg azonban egyre több programozási nyelv és technológia adott, ráadásul például a mesterséges intelligencia használatát is el kell sajátítaniuk azoknak, akik ezen a területen helyezkednének el, „ezért hosszabbítottuk meg a képzési időt jellemzően 6-7 hónapra” –

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/27/it-programozo-it-szektor-informatikus-junior-programozo-it-munkavallalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az állam jogi lépéseket tenne, miután az EU elmarasztalta Magyarországot az autópálya-koncessziók miatt

Mivel úgy látták, hogy a 35 évre szóló autópálya-koncesszió nem volt átlátható a becsült érték …