2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Továbbra is kemények a németek Orbánnal szemben

Hirdetés

Továbbra is kemények a németek Orbánnal szemben

Fontos az uniós alapértékek védelmében indított hetes cikk szerinti eljárás fenntartása Magyarországgal szemben, ugyanis a demokrácia, az emberi jogok széles körű biztosítása most fontosabb, mint bármikor korábban – mondta Anna Lührmann, az európai ügyekért felelős német államtitkár Brüsszelben pénteken.

Lührmann az uniós tagországok általános ügyekért felelős minisztereinek brüsszeli ülése előtt nyilatkozott az újságíróknak, ahol azt mondta:

elvárás Magyarországgal szemben a média szabadságának biztosítása terén elért előrehaladás.

Hirdetés

Hozzátette, Németország egyelőre az Európai Bizottság véleményére vár arról, hogyan hajtotta végre Magyarország a korábbi uniós ajánlásokat, valamint mit tett az uniós finanszírozások védelmének biztosításáért. A Bizottság döntése november végére várható.

Lührmannhoz hasonlóan a cseh Mikulás Bek uniós ügyekért felelős államtitkár is azt mondta, hogy komoly vita várható a médiaszabadságról és az igazságszolgáltatás magyarországi reformjától. Bek arra számít, hogy a pénteki tanácsülés leghosszabb megbeszélése fog Magyarországról szólni.

Az Európai Parlament szerint egyértelmű: nem kaphat uniós pénzt Magyarország

Sosem volt fontosabb Magyarországon az érthető és pontos tájékoztatás az Európai Unióról, mint most. Az EUrologus brüsszeli újságíró csapatának célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatos hírekről és eseményekről közérthetően, pontosan és ha kell, kritikusan számoljon be, illetve elemzéseivel segítse az olvasót a tájékozódásban.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221118_tanacsules_brusszel_magyarorszag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Még nincs vége a drágulásnak az Európai Központi Bank szerint

Még nincs vége a drágulásnak az Európai Központi Bank szerint

Az Európai Központi Bank (EKB) tovább emeli a kamatokat annak ellenére is, hogy lassul az …