2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Törvényt fogadtak el a családi gazdaságokról

Hirdetés

Törvényt fogadtak el a családi gazdaságokról

Kedvező adózási feltételeket, csökkenő adminisztrációs terheket és a 21. századi elvárásoknak megfelelő működési környezetet teremt az őstermelőknek a családi gazdaságokról szóló jogszabály, amit az Országgyűlés ma fogadott el – mondta a parlamenti szavazás után Nagy István agrárminiszter a tárca honlapjának közleménye szerint. Jelezte: az új jogszabály célja a családi gazdaságok erősítése, a generációváltás támogatása és a termelők együttműködésének ösztönzése. A hazai élelmiszergazdaság gerincét adó 290 ezer őstermelő és 83 ezer családi gazdaságban dolgozó termelő 2021. január 1-től három működési forma közül választhat, így maradhat őstermelő, alkothat őstermelők családi gazdaságát vagy családi mezőgazdasági társaságot.

Kapcsolódó

Megnyílt a legkisebb gazdálkodókat segítő vidékfejlesztési program

Akár 15 ezer eurónyi összeghez is juthatnak, amit eszközvásárlásra, gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre vagy állatvásárlásra is fordíthatnak.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/17/nagy_istvan_agrartarca_ostermelok_csaladi_gazdasaga/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megnőtt az igény a kölcsönzött munkaerő iránt

Megnőtt az igény a kölcsönzött munkaerő iránt

Az év elején mintegy 180 ezer kölcsönzött munkavállaló dolgozott Magyarországon, számuk áprilisban a koronavírus-járvány miatt …