2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Történetének legnagyobb felvásárlását zárta le az OTP Csoport

Hirdetés

Történetének legnagyobb felvásárlását zárta le az OTP Csoport

Az OTP Bank 2019 óta van jelen Szlovéniában, akkor az SKB Bank tulajdonosa lett, amelyet azóta sikeresen integrált az OTP Csoportba. Az ország iránti elköteleződését erősítve ma a Nova KBM Csoportot vásárolta meg az Apollo Global Management által menedzselt befektetési alapoktól (80%), valamint az EBRD-től (20%). A tranzakció zárásakor a Summit Leasing Slovenija lízingcég a Nova KBM Csoporttól az eladók, az Apollo Global Management és az EBRD tulajdonába került – áll közleményükben.

A Nova KBM sikeres akvizíciója jelentősen megnöveli az OTP Csoport súlyát Szlovéniában. A tranzakció lezárásával a bankcsoport 30 százalék körüli részesedést ért el, a betét- és hitelállomány alapján immár vezető pozíciót tölt be az országban.

A Nova KBM Szlovénia második legnagyobb bankja, 2022 szeptemberében az összes eszközállományt tekintve 20,7 százalékos piaci részesedéssel és 2022 végén több mint 1500 alkalmazottal. A lakossági és kisvállalkozói szolgáltatások mellett a banki szolgáltatások teljes skáláját nyújtja közép- és nagyvállalatoknak. A Nova KBM, amelynek nyereségessége a korábbi években folyamatosan javult, 2019-ben felvásárolta az Abankát, Szlovénia harmadik legnagyobb bankját. A két bank sikeres integrációja 2020 decemberében teljes mértékben lezárult.

Az SKB Bank egy fejlődésorientált univerzális bank, amely különböző értékesítési csatornákon keresztül magas színvonalú banki termékek és szolgáltatások átfogó és változatos kínálatát nyújtja. Szolgáltatásainak minőségét, amely a kiváló kivitelezésen és a szakértői tanácsadáson alapul, az ügyfelek igényeihez való alkalmazkodás alapozza meg. Ezért az SKB Bank a pénzügyi szakértők által elismert és a Global Finance és a The Banker magazinok által több egymást követő évben Szlovénia legjobb bankjaként díjazott bankja. Szlovéniában a harmadik legnagyobb bank 11,3 százalékos önálló hitelpiaci részesedéssel és 9,4 százalékos önálló betétpiaci részesedéssel 2022 szeptemberében. Az OTP Csoport tagjaként 2019 óta további lehetőségek nyíltak meg előtte, referencia a szlovén piacon, amelyet a modern megoldások és a működési kiválóság miatt választanak.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230206-lezarult-az-otp-csoport-tortenetenek-legnagyobb-bankvasarlasa-penz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Végleg eltűnhetnek a mozik

Úgy tűnik, a szélesvászon újra bajban van. A Covid-járvány és streamingszolgáltatók pofonjától még nem tért …