2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Többet tanulnak a magyar nők, de rosszabbul keresnek

Hirdetés

Többet tanulnak a magyar nők, de rosszabbul keresnek

A nemek közötti egyenlőség azt jelenti, hogy a nők és a férfiak azonos jogokkal és lehetőségekkel rendelkeznek a társadalomban, például a foglalkoztatás, a fizetés és a családi/gondozási kötelezettségek tekintetében. Lássuk, hogy az Európai Unió Statisztikai Hivatala, az Eurostat szerint, hol tartunk a nemek közötti egyenlőség szempontjából uniós szinten, illetve Magyarországot tekintve.

Nem nagyon csökken a bérszakadék Európában

2020-ban az Európai Unióban átlagosan 11,3 százalékos foglalkoztatottsági szakadék volt a férfiak és a nők között. A gondot az jelenti, hogy a 2014-es mérésekhez képest ez mindössze 0,3 százalékpontos javulást mutat, azaz az erősebb nem foglalkoztatási előnye nem igazán kopott az elmúlt évek alatt.

Emberek számítógépnél dolgoznak 2016. július 14-én Berlinben, Németországban

Emberek számítógépnél dolgoznak 2016. július 14-én Berlinben, Németországban

Hirdetés

Fotó: Sean Gallup / Getty Images Hungary

Ami a fizetéseket illeti, itt még nagyobb a különbség: a férfiak az unióban a legutóbbi statisztika szerint átlagosan 14,1 százalékkal keresnek többet a nőknél. A béregyenlőségben ugyanakkor jobban állunk: a 2014-es összevetésben még 15,7 százalék volt az az össze, amennyivel a férfiak többet kerestek.

S hogy miként oszlik el Európában a nemek aránya, ha cégvezetőkről beszélünk? Még mindig nem állnak jól a hölgyek. A nagy cégeknél a női vezetők aránya csak 29,5 százalék, ez alapján tehát 10 irányítóból 7 férfi, ráadásul úgy, hogy 2015 óta 7,3 százalékponttal emelkedett a női vezetők száma.

Egyre romlik a magyar nők helyzete

Magyarországon rosszabb a helyzet a nemek közötti bérszakadékot illetően. Míg az uniós átlagos bérkülönbség 14,1 százalék, addig hazánkban 18,2. Ennek alapján tehát az itthoni viszonyok lassan a 20 százalékos különbséget súrolják a 2019-es mérés szerint, főként úgy, hogy 1 év alatt ez a szám brutálisan nagyot emelkedett, 4 százalékkal romlott ugyanis a magyar nők anyagi helyzete az Eurostat adatai szerint.

Nemcsak a bérkülönbségben, hanem a női vezetők arányában is rendkívül távoli még az EU-s szint is. Fentebb leírtuk, hogy az Európában átlagosan 29,5 százalék a női vezetők aránya, Magyarországon ugyanakkor még 10 százalékot sem éri el, mindössze 9,9 százalékban alkalmaznak nőket senior manager kategóriában. S ahogy a grafikonon is láthatjuk, míg Európában a női board tagok száma tendenciózusan növekszik, addig hazánkban az elmúlt három évben a kimutatások szerint hihetetlen ütemben csökkent a női vezetők aránya.

Pedig a nők többet tanulnak

Ha csak szigorúan a tényeket nézzük, a fentebb bemutatott tendencia leginkább azért szomorú, mert az Eurostat adatai szerint hazai és uniós szinten is többet tesznek a nők azért, hogy magasabb pozícióhoz és fizetésez jussanak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2021/09/21/nok-statisztika-foglalkoztatottsag-fizetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint ötvenezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint ötvenezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint ötvenezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben − jelentette be …