2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több üzlet már változtatott a nyitvatartási időn

Hirdetés

Több üzlet már változtatott a nyitvatartási időn

A már hatályos szabályok szerint az üzletekben az ott foglalkoztatottakon kívül 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat, amibe nem számít bele a kiskorú gyermek, illetve a 65 év feletti és a fogyatékkal élő személy segítője.

Az ALDI Magyarország üzletek jellemzően 900 és 1100 négyzetméter közötti eladótérrel rendelkeznek, vagyis egyszerre 90-110 vevő tartózkodhat az adott áruház területén, közölte az üzletlánc az Indexnek megküldött közleményében.

Hirdetés

Egyes boltok mérete eltérhet, ami természetesen befolyásolja a vásárlók számát. A vállalat ezért a vevőket a bejáratnál elhelyezett plakátokon tájékoztatja az adott üzletre vonatkozó maximális vásárlószámról. Ezt a cég az üzletek bejáratnál kihelyezett bevásárlókocsik, illetve kosarak számának korlátozásával irányítja: ha a vásárlók az üzlet előtt nem találnak bevásárlókocsit, illetve az előtérben kosarat, akkor az adott áruház elérte a jogszabályban meghatározott maximális vásárlói létszámot. A beengedést az üzlet dolgozói, valamint a vagyonőrök koordinálják. Az ALDI egyúttal április 7-től meghosszabbítja magyarországi üzleteinek nyitvatartását: ezentúl a legtöbb áruház hétköznap és szombaton 7 és 21 óra között tart nyitva, néhány üzlet pedig fél héttől 21 óráig. Vasárnap minden egyes üzlet egységesen 7 és 19 óra között várja a vásárlókat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/07/nyitvatartasi-ido-lazitas-koronavirus-aldi-tesco-ikea-euronics-mobelix/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyitási lázban ég az ország

Nyitási lázban ég az ország

Magyarország kezd éledezni. Ahogy haladunk az oltásokkal, a szigorítások is enyhülnek, amelynek a következő lépcsője, …