2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több tízmilliárd dolláros károkat okoztak a természeti katasztrófák az idei év első felében

Hirdetés

Több tízmilliárd dolláros károkat okoztak a természeti katasztrófák az idei év első felében

A vállalat közleményében a kifejezetten magas összegű károkat okozó katasztrófák között emelte ki az ausztráliai árvizeket, a februári viharokat Európában és a heves jégesőt Franciaországban.

2021 első félévében a természeti katasztrófák ugyan nagyobb értékű, 91 milliárd dolláros gazdasági károkat okoztak, a Swiss Re kiemelte, hogy idén világszerte gyakoribbá váltak az egyre komolyabb károkat okozó úgynevezett másodlagos természeti katasztrófák, mint például az áradások és a viharok. Az elsődleges természeti katasztrófák közé sorolják a földrengéseket és a ciklonokat.

Martin Bertogg, a Swiss Re természeti katasztrófákkal foglalkozó részlegének vezetője elmondta: egyértelműnek tartja, hogy a szélsőséges időjárási jelenségek gyakoribbá válását a klímaváltozás okozza. Példaként hozta fel a korábban nem tapasztalat ausztráliai és dél-afrikai árvizeket. Kiemelte azt is, hogy a másodlagosnak nevezett és egyre komolyabb károkat okozó természeti katasztrófák bárhol előfordulhatnak, és a gyors városiasodás súlyosbíthatja a hatásaikat.

A biztosítótársaságokhoz 35 milliárd dollár értékben nyújtottak be számlát károsultak, ami 22 százalékkal elmarad a tízéves átlagtól. Ha az ipari katasztrófák okozta károkat is beleszámítjuk, akkor ez az összeg 38 milliárd dollár.

Hirdetés

Jérome Jean Haegeli, a Swiss Re vezető közgazdásza a társaság közleményében arra mutatott rá, hogy a világgazdaságot fenyegető egyik legnagyobb kockázat az éghajlatváltozás. Ugyanakkor a természeti katasztrófák okozta anyagi károk mintegy 75 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/02/termeszeti-katasztrofa-karok-vihar-jegeso-aradas-foldrenges-ciklon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Európa egységesen reagálna a nyersanyagválságra, de jó ez nekünk?

Európa egységesen reagálna a nyersanyagválságra, de jó ez nekünk?

A javaslat szinte azonnal nagy port kavart. Magyarországon kívül Portugália és Spanyolország is azonnal ellenezte, …