2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több száz millió dollár könnyű pénzhez juthat Magyarország

Hirdetés

Több száz millió dollár könnyű pénzhez juthat Magyarország

Az Eurointelligence becslése szerint Magyarországnak évente mintegy hatszázmillió dollár pluszbevétele lehet az olajipari cégekre kivetett extraadó miatt – írja a Guardian. Mint ismert, az olajipari vállalatoknak az Oroszországból vásárolt kőolaj éves mennyisége alapján kell a különadót megfizetniük. Az olajvállalatoknak az orosz Ural-típusú nyersolaj hordónkénti beszerzési ára és az északi-tengeri Brent-típusú nyersolaj spot középárfolyama közötti árkülönbözet 25 százalékát kell az államkasszába befizetniük a vásárolt mennyiség alapján.

Mint ahogy a brit lap megjegyzi, Magyarország egyike volt azoknak a tengerparttal nem rendelkező országoknak, amelyek Csehországgal és Szlovákiával együtt mentességet kaptak az orosz olajipari importra vonatkozó embargó alól. Az Európai Unió az Ukrajna elleni példátlan méretű orosz katonai támadásra válaszul nemrég elfogadta a hatodik szankciós csomagot. A unió a megszorító intézkedésekkel az év végéig mintegy kilencven százalékkal akarja csökkenteni az Oroszországból érkező olajkereskedelmet.

Az Eurointelligence elemzése rámutat, hogy a magyar miniszterelnök nem érdekelt abban, hogy csatlakozzon az orosz olajembargóhoz.

Az elemzőcég szerint az Orbán-kormány nem csak a magas olajárakból profitálhat, hanem a folyamatos olajszállításokból is. 

Hirdetés

Jack Smith, az Eurointelligence elemzője szerint […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/17/tobb-szaz-millio-utheti-a-markat-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …