2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több pénz kell a várólisták ledolgozásához

Hirdetés

Több pénz kell a várólisták ledolgozásához

Hiába a komoly alapbér-emelés, az egészségügyi dolgozóknak olyan terhelés alatt kellett dolgozni a Covid miatti katasztrófahelyzetben, ami miatt az indokoltnál is rosszabb állapotban vannak, vélte a Telexnek adott interjújában Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Sok dolgozót zavart az új jogállási törvény – emiatt mintegy 5500 ember távozott az egészségügyből –, a járvány elleni védekezés militáns hangulata, és nehezen tudtak mit kezdeni az operatív törzstől érkező utasításokkal, hisz ahogy Kincses mondja, „ez egy ízig vérig civil szakma.” És természetesen a rengeteg haláleset is alaposan megviselte őket.

A járvány legfőbb tanulsága szerinte az, hogy

átláthatóvá kell tenni a kórházakban végzett munkát és mérni, majd értékelni kell a minőségi mutatókat, hogy utóbb lehessen miből tapasztalatot meríteni – például egy esetleges negyedik hullámban.

Hirdetés

Kincses Gyula kifejtette, jó lenne, ha most tudnának fújni egyet az orvosok, szakdolgozók, de erre nem igazán van mód, mert pótolni kell a járvány miatt elmaradt műtéteket, szűréseket. Szerinte viszont a várólisták ledolgozásához többletpénz kellene és egy más finanszírozási rendszer. Akadályozza ezt a teljesítményvolumen-korlát (TVK), amely csak bizonyos mennyiségű esetet finanszíroz a kórházakban, emellett gond, hogy a bázisfinanszírozásos működés, amelyben hiába akar több műtétet elvégezni a kórház, ehhez nem kap több forrást, amellyel motiválni tudná a dolgozókat.

A zalaegerszegi kórház részéről bérzsarolással megvádolt hét traumatológus <a href="//index.hu/belfold/2021/06/22/felmondott-szinte-a-teljes-traumatologiai-osztaly-zalaegerszegen/" id="hyperlink_5808f4e74431dd71a41da1b73fc810e6" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/29/kincses-gyula-halapenz-egeszsegugyi-reform/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kriptovaluták meleg helyzetet teremthetnek

A kriptovaluták meleg helyzetet teremthetnek

A kriptovaluták mögött álló technológia, a blokklánc a kezdet kezdetén olyan algoritmusokkal dolgozott (és dolgozik …