2020. augusztus 5., szerdaMa Krisztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.05. Krisztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több mint másfél milliárd dollárt adományozott már el az Amazon vezér volt felesége

Több mint másfél milliárd dollárt adományozott már el az Amazon vezér volt felesége

Jeff Bezos volt felesége, MacKenzie Scott a közösségi médiában számolt be jótékonysági adományairól, amelyek összege a tavalyi válás óta elérte az 1,7 milliárd dollárt. Az adományokat főiskolák, környezetvédelmi csoportok és egészségügyi szervezetek kapták – írja a BBC.

A Forbes szerint a második leggazdagabb nő a világon MacKenzie Scott, akinek több mint 62 milliárd dolláros vagyona van.

A regényíró Scott az Amazon alapítása előtt egy évvel ment hozzá Bezoshoz, és ő volt a cég egyik első alkalmazottja is. Válásuk után négy százalékos részesedést kapott a cégből.

Jeff Bezos és MacKenzie ScottForrás: FilmMagic/2018 Taylor Hill/Taylor Hill

A tavalyi válás után nem sokkal Scott csatlakozott a Giving Pledge kezdeményezéshez – aminek Bill Gates, felesége Melinda, valamint Warren Buffett milliárd befektető is a tagja. A kampány lényege, hogy a milliárdosok elkötelezik magukat, hogy vagyonuk nagy részét jótékonysági célokra adományozzák.

Ezzel lehetőségünk van a saját szerencsénket felhasználni arra, hogy jó célra adjunk pénzt – fejtette ki Scott saját blog bejegyzésében.

Scott 685 millió dollárt adományozott emberjogi szervezeteknek és közel 400 millió dollárt a gazdasági mobilitás előmozdítását célzó csoportoknak, továbbá 20 millió dollárt a Tuskegee Egyetemnek.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20200729-mackenzie-scott-a-valas-ota-rengeteg-penzt-adomanyozott-jotekony-celra.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban

Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban

Új összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV …