2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több mint kétszeresére nőtt a sertészsír ára

Hirdetés

Több mint kétszeresére nőtt a sertészsír ára

Ezer forint fölött van fél kiló disznózsír ára a KSH adatai szerint – derül ki az RTL Híradó tudósításából. Ez 115 százalékos drágulás egy év folyamán, ami az élelmiszerek között a legmagasabb.

Raskó György agrárközgazdász a híradóban azt mondta, ez egyértelműen a sertéscombra vonatkozó ársapka eredménye: a termelők próbálják az így elszenvedett veszteséget más termékeken szétteríteni.

Hirdetés

Mivel a kenyér ára is száz százalékkal emelkedett egy év alatt, a zsíros kenyér a legtöbbet drágult ennivalók között van ma. Ezen kívül is jellemző, hogy az infláció a szegényebbeket sújtja a legnagyobb erővel: míg a rák és a homár ára csak 10-15 százalékkal változott, a legegyszerűbb ételeké teljesen elszabadult.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230115_Tobb_mint_ketszeresere_nott_a_serteszsir_ara#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …