2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több mint hatmilliárdba került a védettségi kártyák legyártása

Hirdetés

Több mint hatmilliárdba került a védettségi kártyák legyártása

A védettségi igazolványok legyártásával foglalkozó Nemzeti Infokommunikációs Zrt. (NISZ) az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-t bízta meg a „kivitelezéssel”, vagyis a plasztikkártyák legyártásával, idén márciusban. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő már másnap kikérte a szerződés részleteit, s ezt közérdekű adatigényléssel az Átlátszó hírportál is megtette, ám a vészhelyzeti teendőkre hivatkozva a válaszadást 90 napra hosszabbította a NISZ.

A K-Monitor viszont szintén több, a beszerzési szabályok alól mentesített szerződést is kikért a Belügyminisztériumtól, s ezek között ott volt a védettségi kártyás megállapodás is. Ebből kiderül, hogy a védettségi igazolványok előállítása, megszemélyesítése és postázásra előkészítése 6,22 milliárd forintba került.

A NISZ tehát ennyit fizetett az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-nek. Az erről szóló szerződést idén március 1-jén írták alá, a megállapodás 2023. március 1-jéig szól.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/11/nisz-any-nyomda-vedettsegi-igazolvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felfutóban az ökológiai gazdálkodás

Felfutóban az ökológiai gazdálkodás

Magyarország néhány éven belül élen járhat az ökológiai gazdálkodásban, ezt a Vidékfejlesztési Program pályázati forrásai …