2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több mint hárommilliárd forintos kárt okoztak a vadak

Hirdetés

Több mint hárommilliárd forintos kárt okoztak a vadak

A legutóbbi vadászati évben a vadak által okozott mezőgazdasági kár csaknem 3,2 milliárd forint volt, az előző évhez képest (2,5 milliárd) ez nagy növekedést jelent, ami nagyrészt a megemelkedett terményáraknak köszönhető – mondta Király István, az Országos Magyar Vadászkamara szakértője a Napi.hu-nak.

A vadászati törvény szerint az öt nagyvad: gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, őz, muflon, valamint a nyúl és a fácán okozhatnak vadkárt. Más esetekben, például ha róka vagy borz okozta károkról van szó, a tulajdonos a Polgári törvénykönyv alapján érvényesítheti kárigényét a vadászatra jogosulttal szemben.

A magyar jogszabályok szerint a megtérítés iránti igényt a kár bekövetkezésétől, illetve észlelésétől számított tizenöt napon belül, írásban kell közölni az azért felelőssel.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/02/vadkar-mezogazdasagi-kar-termenyarak-vadaszat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét határvadászokat toboroz a rendőrség, ennyit fizetnek nekik

Ismét határvadászokat toboroz a rendőrség, ennyit fizetnek nekik

Az első határvadászok még tavaly ősszel álltak szolgálatba. Nem sokkal előtte Orbán Viktor beszédet is …