2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több millió kiberbiztonsági szakértőre lenne szükség

Több millió kiberbiztonsági szakértőre lenne szükség

Több mint háromezer üzleti és technológiai vezető részvételével készített jelentés eredményeit hozta ki a PwC Digital Trust Insights, az elemzésük összefoglalja, hogy jelenleg milyen változások zajlanak a kiberbiztonság területén, és mi várható a jövőben.

A jelentés a világ 3249 üzleti és technológiai vezetője körében elvégzett felmérés eredményeit tartalmazza.

A 2021-ben egészen soknak mondható, 3,5 millió kiberbiztonsági állás vár betöltésre, ami jól mutatja, hogy a kiberbiztonsági ágazat a képzett munkaerő hiányával küzd. A felmérésben részt vett cégvezetők 51 százaléka tervezi, hogy a következő évben teljes munkaidős kiberbiztonsági munkatársakat alkalmaz, és több mint 22 százaléka nyilatkozott úgy, hogy legalább 5 százalékkal bővíteni fogja a létszámot – ismerteti a PWC elemzése.

Kitérnek arra is, hogy a cégvezetők leginkább a felhőalapú megoldástervezés (43 százalékuk), biztonsági hírszerzés (40 százalékuk) és adatelemzés (37 százalékuk) munkakörökbe keresnek munkatársakat.

Több vállalat alternatív megoldásként belső erőforrásokból biztosított munkaerőt ezekre a munkakörökre, úgy, hogy a meglévő munkatársak fejlesztését tette lehetővé a digitális készségek, az üzleti érzék és a szociális készségek terén, vagyis azokon a területeken, amelyekre külső munkaerőt is felvesz – teszik hozzá. Néhány vállalat menedzselt szolgáltatások igénybevételével fedi le […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/14/kiberbiztonsag_cegek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fillérekre van a forint a történelmi mélyponttól

Fillérekre van a forint a történelmi mélyponttól

Két hete, október 12-én még 356 forintot kértek egyetlen euróért a bankközi devizapiacon. Azóta szinte …