2023. január 30., hétfőMa Martina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.01.30. Martina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több kihívásra is számítanak a vendéglátás szereplői, de vannak biztató jelek is

Hirdetés

Több kihívásra is számítanak a vendéglátás szereplői, de vannak biztató jelek is

Továbbra is kihívások elé állítják a vendéglátásban szereplőket az energetikai szektorban keletkezett változások.

2022 vége jól sikerült az ágazatban, január első napjaiban pedig már minden szálláshely-szolgáltató és vendéglátóhely azt vizsgálja, mennyire érheti meg az energetikai felújítás vagy érdemesebb lenne a hidegebb hónapokban rövidebb napi, esetleg csökkentett heti nyitva tartással túlesni az egyébként is gyengének számító első negyedéven.

Szombati Károly, a Hotel Charles alapító-tulajdonosa a Portfolio megkeresésére elmondta: valóban segítséget jelenthet a kormány által még tavaly decemberben meghirdetett támogatás abban az esetben, ha ahhoz tényleg hozzájuthatnak.

Ennek lényege, hogy a turisztikai szolgáltatók számára is elérhető a korábban 150 milliárd forintos kerettel meghirdetett Feldolgozóipari Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program. Ez alapján a vendéglátásban érdekelt cégek is kaphatnak segítséget a rezsiköltségeik mérsékléséhez, viszont csak akkor, ha ez valamilyen energetikai átalakítással párosul.

Hirdetés

A vállalkozó ugyanakkor szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy jelentősen csökkennének a közüzemi számláik egy esetleges energetikai korszerűsítés után.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/16/vendeglatas-idegenforgalom-turizmus-etterem-szalloda/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az árstop miatt abból is hiány van, amire senki nem gondolna

Az árstop miatt abból is hiány van, amire senki nem gondolna

Tavaly július óta drasztikusan megugrott a fagyasztóládák és fagyasztószekrények iránti kereslet Magyarországon. A jelenségről az …